Povezane osebe

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Povezane osebe

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Danes ponoči nisem mogla spati pa sem razmišljala sledeče:
Naš lastnik je 100% nemško podjetje, vendar pa je njegov lastnik (ne vem, koliko %) ameriško podjetje- gre za podjetja v skupini. Do sedaj sem vedno poročala, kot da smo povezani z nemškim podjetjem, tudi v obračunu davka od dohodka pravnih oseb za leto 2005.
Ameriškemu podjetju plačujemo tudi licenčnino 3,5% od fakturirane realizacije vsak mesec, torej bi morala vedeti, da smo povezani, pa vendar sem to spregledala. Zdaj smo od njih prejeli obrazec KIDO za znišanje davčnega odtegljaja in na njem piše, da so naš 100% lastnik oni.
Kaj naj naredim sedaj? Naj popravljam obračune davka od dohodka za vsa leta nazaj zaradi transfernih cen? Ameriško podjetje nam je namreč zadnja leta zaračunavalo tudi izjemno visoke stroške interneta - smo bili nekako priključeni preko njih, tako da če bi upoštevala realne stroške interneta, bi bila lahko razlika 1 do 2 mio sit letno.
Ali ima kdo kakšno idejo, kaj storiti? Ne bi želela govoriti z direktorjem o tej zadevi, ne da mu podam tudi kakšno možno rešitev.
Lep dan želim vsem :) :)
Odgovori