Zaključne bilance 2006?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Studentek
Nov član
Nov član

Zaključne bilance 2006?

Odgovor Napisal/-a Studentek »

Zanima me do kdaj je potrebno oddati bilance za leto 2006?

Najti tudi moram še računovodstvo, ki mi bo to uredilo, v letu 2006 sem izdal le 4 račune in jih okoli 20 prejel in poravnal. Koliko me bodo stale te bilance oz. vse kar spada k tem kar moram oddati za poslovanje v letu 2006? Lahko mi tudi koga priporočite, sem iz Bleda in sem tudi veliko v Ljubljani.

Gre za enostavno knjigovodstvo.

Sem še začetnik kot s.p. in sem lansko leto bolj malo delal, letos pa se je dobro začelo in upam da bo veliko več prometa :)

Hvala
zoa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a zoa »

Koliko vas bo stalo računovodstvo, vam ne morem povedati. Pač se morate pozanimati pri rač. servisih oziroma pri nekom, ki vam bi lahko pomagal.

Glede oddaje davčnega obračuna pa vam lahko povem, da ga morate oddati do 31.3.2007.
zoa

Velike črke so bile samodejno zamenjane z malimi.
Studentek
Nov član
Nov član

Hvala.

Preko foruma sem sicer dobil eno ponudbo za 200 EUR, pa se mi zdi malo visoka glede na to da sem izstavil le 4 račune in jih okoli 15 plačal.

Ali to res vzame tako veliko časa?

Sem še študent, pa se mi 200 EUR zdi kar veliko.

Je težko sam voditi enostavno knjigovodstvo? Sem se pripravljen naučiti, če mi ne bo vzelo ravno pol leta časa :)
DECO
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a DECO »

Prejšnje dni smo na tem forumu debatirali o tem, da računovodstvo ni le knjiženje prejetih in izdanih računov. Če ste redni s.p. imate poleg tega še obračune prispevkov, morebitno članarino OZ, bančne obresti in stroške vodenja TRR, prehrano, morebitni prevoz na delo oz. službena potovanja in še kaj bi se verjetno našlo. V vašem primeru je potrebno poknjižiti celotno leto 2006, kar je veliko slabše, kot če se dela sproti. Ker pa je sedaj čas za bilance in ne šele za učenje knjiženja vam priporočam, da plačate tistih 200 eur (mimogrede to ni tako veliko za vse, kar je potrebno narediti) in potem morda sami začnete knjižiti leto 2007. Pa delajte sproti in ne čakajte februarja 2008!
DECO
Studentek
Nov član
Nov član

Nisem redni s.p., ampak imam le popoldansko dejavnost, ker sem še študent.
Prevozov na delo iz dela ni. Nobenih plačilnih nalogov, nobenih dnevnic, nič. Niti ni prispevkov, ker sem bil prvo leto in je GZS prvo leto zastonj. Torej skoraj nič papirjev..
Prispevki za TRR so, ampak to je bilo ponavadi enkrat mesečno ali pa še to ne.
V bistvu je zelo malo in predvidevam, da ima dober računovodja to narejeno v recimo eni uri. Gotovo se ne dela v na roke (ala tipkanje v wordu), ampak ima računovodski servis zato program v katerega vpiše podatke in dobijo primerne izpise.
V bistvu je bilo vsega skupaj ravno toliko prometa kot naj bi bil strošek računovodstva.

Saj ni to da nebi cenil dela, ampak sedaj imam res malo tega in se mi zdi veliko 200EUR+DDV, to pomeni da plačam še DDV, ker nisem davčni zavezanec, imam pa enostavno knjigovodstvo.

Bom se še malo pozanimal, drugače bom pa pač plačal 240 EUR, drugega mi ne preostane :?

Mogoče se mi pa le v enem mesecu uspe naučiti kako se tole poknjiži vse :D

p.s.
Če ne vpišem stroškov ali je to kaj narobe? Namreč kupoval sem veliko na roke (ne preko TRRja) in se bojim da to nebi bil priznan strošek :\

Hvala
Odgovori