oproščene nabave

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
KLEMENK
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kontakt:

oproščene nabave

Odgovor Napisal/-a KLEMENK »

Opažam, da si vsak malo po svoje tolmači, kaj gre v DDV knjige pod oproščene nabave in kaj ne sodi tja. Ali mi lahko kdo pove, kateri konkretni računi se knjižijo pod oproščene nabave in kateri tja ne? Kje je to podrobno definirano? Zakaj ne bi šel račun malega davčnega zavezanca ( do 5 mio prometa) v knjigo DDV pod oproščene nabave?!
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

Tudi jaz se čudim zakaj ne gre to notri, včasih je šlo, potem se je pa zakon spremenil in ne gre več notri.
Sem spadajo samo oproščene nabave, na računih davčnih zavezancev. Tudi to ni preveč smiselno, da gredo notri provizije /bančne/...???
Veliko konkretnega o tem je napisano na tej www pri e-seminarju v zvezi z ddv-jem, pa sigurno tudi v zakonu o ddv in pravilniku.

Lep dan vam želim. :spomezik:
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
KLEMENK
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kontakt:

e seminar

Odgovor Napisal/-a KLEMENK »

V zvezi z vašim odgovorom me zanima, kako naj si to gradivo preberem, če ga je potrebno prej kupiti? Je kje možno o tem prebrati brezplačno?
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

Na tej strani na zavihku levo zgoraj so zastonj uradni listi. Na strani durs pa je zastonj pregled pravilnika ddv.

Upam, da boste našli kaj primernega. :)
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Glede na to, da je formalnost glede DDV sedaj precej popustila( knjiga PR ni več predpisana), mislim, da tudi inšpektorji ne bodo preveč težili glede povsem nepomembnega podatka v informativnem delu DDV-O. Na individualen obračun DDV ne vpliva , globalen seštevek na ravni RS pa jim po mojem tudi prav nič ne pove, oziroma nič ne spremeni, če članarine vpišemo ali pa ne.
Odgovori