Nejasnosti

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Janči
Začetnik
Začetnik

Nejasnosti

Odgovor Napisal/-a Janči »

Pozdravljeni!
V obrtnikom svetovalcu je v članku o Pravilniku o spremembah Pravilnika o plačevanju z gotovino in blagajniškem maksimumu napisano, da za s.p. ni več obvezno polagati prejete gotovine. In tudi, to mi pa ni čisto jasno, da jim ni treba več opravljati pobotov na podlagi seštevka gotovinskih prejemkov iz opravljanja dejavnosti oz. vseh gotovinskih iztržkov. Ali je bilo potrebno, da se za račune, ki so se plačevali z gotovino tudi naredi kompenzacija na TRR. Jaz sem v lanskem letu enkart mesečno edino prejeta plačila nakazovala (kompenzacija) na TRR .

Ali kdo o tem kaj ve? Morda sem članek pa narobe razumela. Vodim knjige pa po sistemu enostavnega knjigovodstva.

In še eno vprašanje: Ali se v bilanco stanja vpiše akontacija davka iz dobička, ki se plačuje še do 15.03.07 za leto 2006?
Janči
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Janči »

A mi ne more noben pomagati?
grah
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a grah »

Akontacijo davka plačujete vedno do 10.v mesecu (15.prispevke). Akontacije, ki jih boste plačali 10.2. in 10.3. pa so že za leto 2007.

Glede pologov s.p. pa si razlagam tako,da več ni potrebno delati ne pobotov, ne polagati gotovinskih iztržkov, ker s.p. prosto razpolagajo z gotovino-moje mnenje.
Odgovori