Razpisano delovno mesto

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
darika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Razpisano delovno mesto

Odgovor Napisal/-a darika »

Pozdravljeni!

Imamo razpisano določeno delovno mesto. Na njega se je prijavil kandidat s prošnjo, da bi opravljal pripravništvo za to delovno mesto. Ali ga lahko zaposlimo kot pripravnika po tem razpisu ali pa bi morali dati poseben razpis za pripravnika?
Kakšen je postopek zaposlitve pripravnika in v kolikšni višini prejema plačo?
Na kaj moram biti pozorna pri sklepanju pogodbe?

Hvala.
Darika
darika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Joj, se mi precej mudi.
Zaenkrat bi bila že vesela odgovora, ali se ga lahko zaposli kot pripravnika.
Kaj pravite?

LP, Darika
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Malce pozno, morda pa vam bo pomagalo. Če ste imeli v razpisu navedeno tudi delovno dobo, se vam lahko nekdo ki pogoje izpoljnuje pritoži, saj ga je potrebno obvestiti da ni bil izbran (razloga pa ni potrebno navajati). Če pa ni bilo delovne dobe pa ni noben problem. Pogodba za pripravništvo pa se ne razlikuje kaj preveč od navadne pogodbe.
darika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Hvala Katrijn.

Stvar sem rešila na drugi način. Sedaj sem pa pred tem, da napišem pogodbo. Ali je dovolj člen ki vsebuje spodnji tekst ali pa je potrebno še kaj drugega. Koliko pa znaša njegova plača, v procentih?

Delavec se zaposli pri delodajalcu kot pripravnik. Pripravniška doba traja ________ mesecev.
Pripravniku se določi mentor/ica _______________________, ki pripravniku pripravi program dela ter ga spremlja pri delu.
Na predlog mentorja/ice se pripravniška doba lahko skrajša, vendar največ na polovico v prvem odstavku tega člena določene dobe.
Pripravnik mora ob koncu pripravništva, vendar pred iztekom pripravniške dobe, opraviti izpit.

Kako izgleda ta izpit? Imate morda kakšne vzorce kakšnih dokumentov kako bi ta izpit potekal oz. kako se delavca oceni?

Joj, že spet se mi mudi. Prosim za pomoč vsaj glede členov pogodbe.

Hvala.
Darika
Odgovori