Zdaj bodo s.p.-ji dobivali od sklada.....račun na dom in bodo s računom poravnali ta 1 % ?
prispevek 1%
Moderator: Mirko Zbačnik
prispevek 1%
Zdaj bodo s.p.-ji dobivali od sklada.....račun na dom in bodo s računom poravnali ta 1 % ?
Zivljenje je lepo! 
To je 1 % prispevka za dopol.izobraževanje in 1%stanovanjskega prispevka, ki so ga obračunavali in plačevali s.p. na bruto plačo zaposlenega delavca - vendar le tisti, ki so bili člani obrtne zbornice. Ta dva prispevka se od 1.1.2007 več ne nakazujeta na DURS. Mi ta mesec nismo obračunali navedenih prispevkov, ker ne vemo kam in kako jih naj nakažemo - navodil pa s.p. še tudi niso dobili.
Mi ta mesec nismo obračunali navedenih prispevkov, ker ne vemo kam in kako jih naj nakažemo - navodil pa s.p. še tudi niso dobili.[/quote]
Grah!
Vamne bo potrebno nikamor nakazovati. Sklad za izobrazevanje delavcev samost.podjet. Lj. bo vsem s.p.-jem po pošti poslal račun. Ta račun bo moral s.p. plačevati mesečno.
lep pozdrav
Grah!
Vamne bo potrebno nikamor nakazovati. Sklad za izobrazevanje delavcev samost.podjet. Lj. bo vsem s.p.-jem po pošti poslal račun. Ta račun bo moral s.p. plačevati mesečno.
lep pozdrav
Zivljenje je lepo! 
Glede na to da se plača delavcem lahko spreminja od meseca do meseca (variabilni del), dvomim da bomo dobili že izpolnjene položnice, ker nihče ne ve od katerega zneska (kakšna bo bruto plača delavca) naj se obračuna 1% za dopolnilno izobraževanja, razen seveda delodajalca.
Kot sem slišala sama naj bi se ta 1% obračunaval akontativno glede na minimalno plačo, ob koncu leta pa bo seveda sledil poračun prispevka za višino bruto plače ki bo presegla minimalno.
Kot sem slišala sama naj bi se ta 1% obračunaval akontativno glede na minimalno plačo, ob koncu leta pa bo seveda sledil poračun prispevka za višino bruto plače ki bo presegla minimalno.