Pozdravljeni!
Verjamem, da se vprašanje postavlja velikokrat, ampak vseeno...
Torej, pogodbo imam do konca februarja in mi jo lahko podaljšajo samo še za pol leta, torej do konca avgusta, potem pa naj bi prestopila na s.p.
Sem v 11. tednu nosečnosti, rok imam 6.9., nastop porodniške je nekje okoli desetega avgusta.
Ko mi konec avgusta poteče pogodba, mi je ne bodo podaljšali - pri nas je to redna praksa. Me pa zanima, se potem prijavim na zavodu, torej mi ne teče doba in kako se izračuna porodniška?
Moja plača je sestavljena in fiksnega dela + provizije. Se tudi provizija šteje v izračun ali samo osnovna plača?
Hvala.
Pozdravček od nosečke!
pogodba za dol. čas - porodniška
Moderator: Mirko Zbačnik
Prijavili se boste na zavodu, vendar vam bo zaradi prekrivanja konca zaposlitve in nastopa porodniške tekla posebna doba (šteje se v pokojninsko osnovo, nekateri delodajalci pa je ne upoštevajo kot delovne dobe-pri meni je bilo tako), porodniška pa se izračuna: povprečni bruto zadnjih 12 mesecev pred nastopom porodniške, je osnova za nadomestilo v času porodniškega dopusta (oziroma dopusta za nego otroka). Če se vam provizije prištevajo k bruto plači, potem se upoštevajo pri izračunu, drugače pa ne.