višji prispevki

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
zmešnjavca
Začetnik
Začetnik

višji prispevki

Odgovor Napisal/-a zmešnjavca »

Kap me je.... A so se prispevki za jan. res toliko zvišali? Že tako komaj napraskam, zdaj pa....
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

To še ne velja (to je zaenkrat samo predlog)
http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod ... _id=133989
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

Ja kdor plačuje po povprečni plači je res lahko malo čudno pogledal ob povišanju, ampak glede na spremembe pri tem, mislim, da bo drug meseč manj za plačat, ker se je povprečna plača ob koncu leta povečala, ker so bile trinajste plače, božičnice ipd....
Prispevki, ki se plačujejo po minimalni plači se bodo pa drastično povečali julija 2007. Osnova bo cca 700,00 eur.....Potrebno se je malo aktivnirati na vseh koncih, da se to ne bo zgodilo, ker je obup. Gre za uničevanje mikro podjetnikov, novinarjev.....
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
zmešnjavca
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a zmešnjavca »

Ne mislim na predlog, ampak zvišanje v primerjavi z mesecem prej.... Se kar pozna.
No, jaz upam, da sem na internetu na povezavi na RTV, ki je na tem portalu na prvi strani, narobe prebrala, da se obrtna zbornica s predlaganim drastičnim zvišanjem kar strinja??? Če bo tako, bom plačevala toliko prispevkov, kot bom imela neto plače, ko bom pa odštela še dohodnino, bo pa plača manjša. Super.
Že sedanji prispevki so ubijalski, ne vem, ali hočejo vse s. p. spraviti na zavod ali kaj? Mar ni za državo dobro, če človek dela?
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

Imam pred seboj en članek iz enega časopisa, z naslovom Ali veš, poet, svoj dolg? in tam piše o tem več zadev...A. Bručan ima mini intervju in govori o najnižji osnovi za prispevke/minimalna plača/, da je nesorazmerno nizka in da je ozs predlagala 702 eur nove najnižje osnove za prispevke ???

Vsi skupaj nimajo občutka kaj to pomeni za mikro podjetnika!! Lahko tudi prenehanje poslovanja...Prosim vas, naj še kdo piše na Ministrstvo za zdravje in/ali Obrtno zbornico Slovenije.
Jaz sem že pisala na oba naslova, ne vem kam naj se še obrnem, da bo kdo slišal naš glas? Namesto da bi pridobivali od tistih, ki največ zaslužijo, so zmanjšali procente pri dohodninski lestvici/največji zaslužki/...Čisto narobe svet...

Za vas Zmešnjavca pa vem, ja, da mislite na povprečno plačo. To je druga zadeva...V prejšnjem pismu sem vam tudi o tem napisala par besed.

Lep dan vam želim.
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
Odgovori