DDV na sejmih v EU
Moderator: Mirko Zbačnik
DDV na sejmih v EU
Ali je že imel kdo podoben slučaj? Za udeležbo na sejmu v EU dobimo račun za pokrivanje stroškov z različnim besedilom: najem prostora, pokrivanje stroškov elektrike, vode ali kar prispevek na sejmu. Ali je pravilno, da nam zaračunajo njihov DDV? V nekaterih primerih imajo naš SI, v drugih pa ne. Hvala za odgovor!
LP
Tu imamo tudi mi blazne probleme. Na račun napišejo "postavitev el. naprav"
Če nam po pozicijah ločijo na računu, za npr. najem razst. prostora ne delamo samoobdavčitve, za vpis v katalog pa jo. Z elektriko pa tudi ne vemo, kaj naj....(odvisno, kaj napišejo in kako prevedemo).
Obvezno pa od njih izterjamo račun, kjer je naš SI in tudi njihov "--".
Ima še kdo kaj izkušenj?
Če nam po pozicijah ločijo na računu, za npr. najem razst. prostora ne delamo samoobdavčitve, za vpis v katalog pa jo. Z elektriko pa tudi ne vemo, kaj naj....(odvisno, kaj napišejo in kako prevedemo).
Obvezno pa od njih izterjamo račun, kjer je naš SI in tudi njihov "--".
Ima še kdo kaj izkušenj?
LP Volkica
Misty,
pojasnilo DURS govori predvsem o stvareh, ki jih SLO davčni zavezanec "pelje ven". Nisem pa našla, da bi bilo v njem karkoli o storitvah, ki jih mi, ki tam razstavljamo, "pridobimo" od davčnih zavezancev ali nezavezancev, ki imajo svoj sedež v EU v kraju, kjer razstavljamo
oz. imajo svoj sedež izven EU, kjer razstavljamo.
Taki nam zaračunajo opravljene storitve, kot je najem prostora (to je najem nepremičnine v tujini in pri nas ni DDV - vsaj če prav razumem ZDDV) ali postavitev predelne stene, porabo el.energije, vode.....
Si ti zasledila kje kaj o tem?
pojasnilo DURS govori predvsem o stvareh, ki jih SLO davčni zavezanec "pelje ven". Nisem pa našla, da bi bilo v njem karkoli o storitvah, ki jih mi, ki tam razstavljamo, "pridobimo" od davčnih zavezancev ali nezavezancev, ki imajo svoj sedež v EU v kraju, kjer razstavljamo
oz. imajo svoj sedež izven EU, kjer razstavljamo.
Taki nam zaračunajo opravljene storitve, kot je najem prostora (to je najem nepremičnine v tujini in pri nas ni DDV - vsaj če prav razumem ZDDV) ali postavitev predelne stene, porabo el.energije, vode.....
Si ti zasledila kje kaj o tem?
LP Volkica