DDV na sejmih v EU

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
dekle
Začetnik
Začetnik

DDV na sejmih v EU

Odgovor Napisal/-a dekle »

Ali je že imel kdo podoben slučaj? Za udeležbo na sejmu v EU dobimo račun za pokrivanje stroškov z različnim besedilom: najem prostora, pokrivanje stroškov elektrike, vode ali kar prispevek na sejmu. Ali je pravilno, da nam zaračunajo njihov DDV? V nekaterih primerih imajo naš SI, v drugih pa ne. Hvala za odgovor!
LP
volkica
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a volkica »

Tu imamo tudi mi blazne probleme. Na račun napišejo "postavitev el. naprav"
Če nam po pozicijah ločijo na računu, za npr. najem razst. prostora ne delamo samoobdavčitve, za vpis v katalog pa jo. Z elektriko pa tudi ne vemo, kaj naj....(odvisno, kaj napišejo in kako prevedemo).
Obvezno pa od njih izterjamo račun, kjer je naš SI in tudi njihov "--".
Ima še kdo kaj izkušenj?
LP Volkica
dekle
Začetnik
Začetnik

Nekje sem zasledila da je bila s strani Dursa razlaga o ddv-ju pri nastopih na sejmih v EU, pa je ne najdem več. Ali je še kdo kaj podobnega zasledil?
LP
misty
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a misty »

Pojasnilo DURS, št. 4230/156/2006, 5.6.2006, govori o mednarodnih sejmih v EU in v tretji državi!
Lp
dekle
Začetnik
Začetnik

Najlepša hvala Misty!
LP
volkica
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a volkica »

Misty,
pojasnilo DURS govori predvsem o stvareh, ki jih SLO davčni zavezanec "pelje ven". Nisem pa našla, da bi bilo v njem karkoli o storitvah, ki jih mi, ki tam razstavljamo, "pridobimo" od davčnih zavezancev ali nezavezancev, ki imajo svoj sedež v EU v kraju, kjer razstavljamo
oz. imajo svoj sedež izven EU, kjer razstavljamo.
Taki nam zaračunajo opravljene storitve, kot je najem prostora (to je najem nepremičnine v tujini in pri nas ni DDV - vsaj če prav razumem ZDDV) ali postavitev predelne stene, porabo el.energije, vode.....

Si ti zasledila kje kaj o tem?
LP Volkica
Odgovori