Pozdravljeni!
Dobila sem od Min. za javno upravo račun za uporabo spletnega digitalnega potrdila za obdobje lanskega leta, ki pa je v EUR (in je v SIT le protivrednost). Kaj to ni narobe??? Mimogrede, je prav, da ga poknjižim na konto 419 - druge storitve? Prijeten pustni dan, Meta
Racun za digitalno potrdilo
Moderator: Mirko Zbačnik
Če je za nas davčno nepriznani strošek je to za državo davčno nepriznani zaslužek.
Mi smo oba prevzeli kot strošek 2006. En račun je uradno izdan v letu 2006, na drugemu pa piše da je storitev opravljena na 31.12.2006 in ni skladen niti s prehodom na EUR.
Ko se bo država, ki piše zakone držala vsaj minimalnih pravil (kot kaže uradniki v tej državi nimajo pojma niti o tem kako izdati račun) se jih bomo tudi mi. Sicer so pa zneski minimalni.
Mi smo oba prevzeli kot strošek 2006. En račun je uradno izdan v letu 2006, na drugemu pa piše da je storitev opravljena na 31.12.2006 in ni skladen niti s prehodom na EUR.
Ko se bo država, ki piše zakone držala vsaj minimalnih pravil (kot kaže uradniki v tej državi nimajo pojma niti o tem kako izdati račun) se jih bomo tudi mi. Sicer so pa zneski minimalni.