večji stroški od vstanovitvenega kapitala

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
papi
Začetnik
Začetnik

večji stroški od vstanovitvenega kapitala

Odgovor Napisal/-a papi »

Odpiram d.o.o. osnovni kapital je 7.500 eurov. Nameravm kupiti zemljo in začeti graditi kako lahko najbolj enostavno rešim problem? Namreč na računu bo premalo denarja in tudi prihodkov ne bo dokler se objekt ne bo prodal.
jonov
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a jonov »

Edina varianta je najem kredita; tudi mi smo tako začeli;obresti smo vkalkulirali v vrednost zalog.

lp
jonov
papi
Začetnik
Začetnik

Samo tudi kredit je treba vsak mesec plačat obrok. Poleg tega so tudi stroški, ki jih bo potrebno plačevat.
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Po vsej verjetnosti vas zanima kaj je mogoče narediti. Vi kot družbenik lahko podjetju dajete posojila, ki jih ob prodaji objekta dobite povrnjene.
papi
Začetnik
Začetnik

ja točno zanima me kaj lahko naredim. kot druŽbenik dam podjetju kredit katerega mi podjetje v celoti vrne naprimer v roku enega leta. prej ni potrebno da mi kaj vrača. obračunajo se samo obresti in na koncu se plačajo tudi obresti ali je to moŽno? ali je kakŠen problem če so druŽbeniki italijani?

Velike črke so bile samodejno zamenjane z malimi.
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Čemu bi bil to problem? Naredite tako kot ste opisali in zadeva je rešena.
papi
Začetnik
Začetnik

to pomeni da ni potrebno mesečno odplačevati kredit in obresti. najlepŠa hvala za enkrat. imam Še eno vpraŠanje. kaj pa izplačilo dnevnic in kilometrine lastniku d.o.o. ki ni zaposlen v d.o.o. kako je stem se lahko izplača?

Velike črke so bile samodejno zamenjane z malimi.
Odgovori