Računalniške posebnosti
Moderator: Mirko Zbačnik
Računalniške posebnosti
Dobro jutro, delovni ljudje!
A mogoče kdo ve, zakaj se npr. računalnik noče ugasniti, skoraj vsak dan. Pravi, da ne more dokončati določenega programa, vsi programi pa so zaprti....potem ga je potrebno skoraj vedno ugasniti z ponovnim zagonom /na gumb/, potem v drugo šele dovoli ugasniti po normalnem postopku.
Hvala za trud in mnenje.
A mogoče kdo ve, zakaj se npr. računalnik noče ugasniti, skoraj vsak dan. Pravi, da ne more dokončati določenega programa, vsi programi pa so zaprti....potem ga je potrebno skoraj vedno ugasniti z ponovnim zagonom /na gumb/, potem v drugo šele dovoli ugasniti po normalnem postopku.
Hvala za trud in mnenje.
Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Aha, to je standardna težava pri Windows 98. Zadevo so "odpravili" (vendar ne v vseh primerih) z Windows 98 SE (SE = druga izdaja). Edino kar je, na novo inštalirajte Windows 98 SE verzijo.12345ab napisal/-a:Imam windows 98, kaj je to servis pack pa ne vem.
Priporočam vam nakup Windows XP, ali Windows Vista, ker za Windows 98 tudi ni več podpore.
Zadevo niso odpravili z Win98 SE ...to je eden večjih, nikoli rešenih problemov..na netu je na to temo ogromno napisanega ..ugašajte ročno ali menjajte računalnik/OS.B0ris napisal/-a:Aha, to je standardna težava pri Windows 98. Zadevo so "odpravili" (vendar ne v vseh primerih) z Windows 98 SE (SE = druga izdaja). Edino kar je, na novo inštalirajte Windows 98 SE verzijo.12345ab napisal/-a:Imam windows 98, kaj je to servis pack pa ne vem.
Priporočam vam nakup Windows XP, ali Windows Vista, ker za Windows 98 tudi ni več podpore.
http://www.google.com/search?sourceid=n ... hutdown%22
lp
Iz izkušenj lahko povem, da je bil z verzijo SE problem ugašanja dokaj odpravljen, vendar kot sem rekel, ne na vseh računalnikih. Nato je prišel še en popravek, ki naj bi to čisto odpravil, vendar temu ni bilo tako in je Microsoft lepo odlašal dokler ni podpora za to verzijo potekla 
Sam sem tiste čase imel dosti takih strank s tem problemom, tako da lahko rečem, da je bil v 80% problem rešen
Sam sem tiste čase imel dosti takih strank s tem problemom, tako da lahko rečem, da je bil v 80% problem rešen
Hvala za simpatične razlage...najboljša je tista: kupite novega...ha..
Dandanes se vse izdeluje za "enkratno" uporabo. Za mene moj računalnik sploh ni star, je pravi mladenič Win98, kakor tudi telefon, ki je "že" 4 leta mlad, pa so mi na prvem - ponovnoem nalaganju že malo namigovali na novega...To se mi zdi malo smešno oz. se vedno zabavam s takimi in podobnimi zadevami...
Moram pa res priznati, da WinXP prej dojema določene zadeve, čeprav ga včasih tudi lahko kaj piči...
Uživajte in lep večer želim vsem skupaj.
Dandanes se vse izdeluje za "enkratno" uporabo. Za mene moj računalnik sploh ni star, je pravi mladenič Win98, kakor tudi telefon, ki je "že" 4 leta mlad, pa so mi na prvem - ponovnoem nalaganju že malo namigovali na novega...To se mi zdi malo smešno oz. se vedno zabavam s takimi in podobnimi zadevami...
Moram pa res priznati, da WinXP prej dojema določene zadeve, čeprav ga včasih tudi lahko kaj piči...
Lepo vas pozdravljam.
Tudi za mene ni star, lahko ti zaupam, da na enem od mojih računalnikov še zmeraj teče WIN95, saj mi za poslovne programe zadostuje DOS v katerem mi brezhibno teče večina le teh. Win rabim za internet in pisarniške programe, Office in se mi zdi neumno in nepotrebno vsakihparletno plačevanje licenc za nove verzije.12345ab napisal/-a:Hvala za simpatične razlage...najboljša je tista: kupite novega...ha..
Pa kaj naj storimo, če določene stvari z interneta ne delujejo več z WIn95,98, če ni podpore in popravkov, če zadeva včasih nagaja, kot tebi nagaja vgašanje ?
Tudi moj telefon je starejši od tvojega
lp