Po ečani prispevki za zdravstvo za samozaposlene
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Mislit si svoje in žvižgat
.
Lep dan vam želim in upajmo, da ne bo kdo uveljavljal lastnih frustracij do kulturnikov, novinarjev, kmetov in mimogrede še do nas, samozaposlenih.
Lep dan vam želim in upajmo, da ne bo kdo uveljavljal lastnih frustracij do kulturnikov, novinarjev, kmetov in mimogrede še do nas, samozaposlenih.
Zadnjič spremenil Mirko Zbačnik, dne 20 Feb 2007, 13:43, skupaj popravljeno 1 krat.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Komentarja nimam......imam pa predlog:
Podatke iz ocen tveganja, ki smo jih tako drago plačevali, bi lahko morda uporabili za določanje prispevne stopnje za zdr. zavarov. in za prisp.za poškodbe pri delu - glede na tveganost. Ali ne bi bilo to morda bolj pošteno? Tisti, z višjo stopnjo tveganja bi plačevali po malce višji stopnji, tisti z nižjo, malce manj….tudi to bi bil eden od načinov solidarnosti, kot zagovarja minister……in ne bi bilo potrebno ukinjati najnižje osnove……
Podatke iz ocen tveganja, ki smo jih tako drago plačevali, bi lahko morda uporabili za določanje prispevne stopnje za zdr. zavarov. in za prisp.za poškodbe pri delu - glede na tveganost. Ali ne bi bilo to morda bolj pošteno? Tisti, z višjo stopnjo tveganja bi plačevali po malce višji stopnji, tisti z nižjo, malce manj….tudi to bi bil eden od načinov solidarnosti, kot zagovarja minister……in ne bi bilo potrebno ukinjati najnižje osnove……
In tu nastopijo tisti, ki imajo višjo stopnjo tveganja (to jim tako ali tako določijo drugi). Že vse preglede obratovalnice plačujejo zelo, zelo drago, imajo visoke stroške različnih varnostnih sistemov, imajo pogosteje zdravniške preglede (ki so tudi zelo dragi), stalno inšpektorje nad glavo, plačujejo visoka nezgodna zavarovanja zase in za delavce (ker gorje, da se delavcu danes na delu kaj hudega zgodi) in še bi lahko naštevala. In takega s.p.ja udariti še z višjimi prispevki? Ni prav! Vem kako to je, ker imam stranko s tako dejavnostjo, ki že razmišlja, da bi šel skupaj z delavci raje na zavod.
DECO
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Ja saj, kulturniki, pa športniki in ne vem kdo še, kaj pa duhovniki? Saj njim pa menda kar država plačuje vse skupaj, ker niso zaposleni, cerkev pa dobiva vse premoženje nazaj, pa se farani jim vestno pomagamo s prostovoljnimi in "neprostovoljnimi" prispevki ob popravilu cerkva in župnišč.
Mogoče bi pa morali razmisliti, da se prešolamo iz samozaposlenih v duhovnike.
Mogoče bi pa morali razmisliti, da se prešolamo iz samozaposlenih v duhovnike.
-
zmešnjavca
- Začetnik

Veš narobe. Na račun davkoplačevalcev res živi nekaj kulturnikov, obstajamo pa tudi takšni, ki prispevke plačujemo sami. Vsega skupaj nas je menda okoli 4.000 in zdaj bomo mi rešili slovenski zdravstveni in pokojninski sistem? Težka bo.taglavni napisal/-a:Kolikor mi je znano se zadeve tičejo kulturnikov, vrhunskih športnikov in kmetov. V nekem smislu so to že sedaj sponzorirane osebe od države, ki živijo na račun davkoplačevalcev. Pravi podjetniki pa že tako plačujejo po višji osnovi.
V naši državi se kar naprej pojavljo neke skupine, ki bi živele na tuj račun. Vrhunski športniki so tako in tako polni denarja, poškodbe pri njih pa stanejo na deset tisoče evrov. Kulturniki so pa pijavke, ki mislijo da morajo živeti na račun države.
Sem prebrala, da se obrtna zbornica načeloma strinja in sem seveda v dno duše zgrožena, obstaja sicer neki kulturni sindikat, pa na njihovih spletnih straneh niti besedice še nisem prebrala o prispevkih, tako da se na njih ne gre zanašati, mogoče bo v parlament romalo kakšno pisemce iz naših vrst, kakšnega efekta pa ne bo.
BTW, jaz trenutno plačujem skoraj toliko prispevkov, kot mi ostane čiste plače, se mi zdi, da sem čisto dovolj obremenjena. Za primerjavo: neto plača mojega moža je obremenjena tretjinsko...
Če se bodo prispevki zvišali, nas bo zagotovo nekaj šlo v ilegalo, beri na zavod. Pa naj bi država najde službo, če mi jo more.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Očitno greste kulturniki tej vlasi na živce; spomnim se le predlog G Mrkaiča, da naj bi tudi kulturniki delovali tržno - a roko nasrce, s tem se jaz ne strinjam! Vsi vemo, da se dobra kulturna stvaritev ne more tržit. V kolikor bi se kvaliteta kulture vrednotila na trgu, preneha biti kultura.
Kulturniki imajo kar ostra merila, da se jim prizna status kulturnika. Seveda, pa nekateri, re uveljavljeni to lažje dosegajo - a ta renome so si morali izboriti.
PS.: Toliko v razmislek, da slučajno ne zaidemo na stranska pota, oziroma da ne bi bili razumljeni.
Kulturniki imajo kar ostra merila, da se jim prizna status kulturnika. Seveda, pa nekateri, re uveljavljeni to lažje dosegajo - a ta renome so si morali izboriti.
PS.: Toliko v razmislek, da slučajno ne zaidemo na stranska pota, oziroma da ne bi bili razumljeni.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Zakaj se kvazi kulturniki nebi obnašali tržno. Če niso sposobni preživeti od kulture naj pa delajo kaj drugega. Medtem ko delajo nekaj drugega pa so še vedno lahko kulturniki (mogoče bodo takrat uspešnejši).
Ali so mogoče kaj več kot ostali državljani.
Poznam ogromno ljudi, ki ne delajo v svojem poklicu, so se pač prilagodili trenutnim razmeram in svojim sposobnostim.
Slovenci ne bomo izumrli zaradi pomankanja kulture ampak zaradi pomankanja otrok. Zato je sklicevanje na kulturo metanje peska v oči.
Ali so mogoče kaj več kot ostali državljani.
Poznam ogromno ljudi, ki ne delajo v svojem poklicu, so se pač prilagodili trenutnim razmeram in svojim sposobnostim.
Slovenci ne bomo izumrli zaradi pomankanja kulture ampak zaradi pomankanja otrok. Zato je sklicevanje na kulturo metanje peska v oči.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt: