Pelias in Fineus
Moderator: Mirko Zbačnik
Pelias in Fineus
Sta že na voljo. Na dursovi strani.
-
Spela Marela
- Začetnik

-
racunalnik
- Računovodja

Mislim, da je bil Pelias Pozejdonov sin, pravzaprav mi je to povedal sin, celo o Argonavtih sva včeraj razpravljala, za Fineusa pa pravi, da je morda kdo imel to ime, a da še ni slišal zanj.Nina napisal/-a:čisto izven teme: meni sta tako simpatični ti imeni - kot junaka iz kakšnega grškega romana
O čem pa so razmišljali avtorji, lahko ugibamo: Silvester je asociacija na 31.12., Pelias za pravne osebe in Fineus za fizične osebe, pa sta se morebiti fino vklopila zraven.
Če se bosta imeni prijeli, pa verjetno ni dileme: prizadeti ju bomo, kljub lepima imenoma, verjetno še vedno imenovali davčni obračun.
Mimogrede:
vnesla sem podatke dveh d.o.o.-jev. Eno ima preplačilo ddpo in spodaj, pod izjavo, se je odprlo okence, kjer sem odkljukala, naj preplačilo vrnejo na trr. Moti me, ker v tiskani verziji tega podatka ni. Je kljub temu, da je v elektronski obliki odkljukano, potrebno sestaviti zahtevek za vračilo, glede na to, da na papirju to ni vidno?
In drugo: prilog ne znam iztiskati. Kamorkoli se postavim, tiska obračun.
Ti dve opciji sta tudi v Peliasu, a ko izpišeš obračun na papir, tega ni. In ker je bila lani zmešnjava na to temo (na seminarjih so poudarjali, da zahtevek ni potreben, ker se preplačilo po ne vem katerem členu zakona o davčnem postopku preplačilo avtomatsko vrne, potem pa temu ni bilo tako), raje vprašam ....cvetka napisal/-a:Zahtevek za vračilo preveč plačanih akontacij se letos ne pošilja. Na "ročnem" obrazcu sta opciji: Zahtevam vračilo...iz zap. 24 ali Preveč plačani davek naj se šteje v naslednja plačila. lp
Silvam, tudi pri meni je na papirju drugače, kot na ekranu.......