Tisti, ki obračunavate plače delavcem preko javnih del za leto 2007 imam vprašanje za vas.
Zanima me kako se obračunava plače za zaposlene javnih del. Na zavodu sem videla, da je npr. za V. stopnjo bruto plača 521,83 eurov. Za koliko delovnih ur ta vrednost velja (ali velja to za 130 ur, ki so predpisane na mesec za javno delo)? Pravzaprav ali se izplačuje to vrednost bruto plače ne glede na število delovnih dni v mesecu oz ali je potrebno ta znesek preračunati koliko znese to bruto na 1 uro. Namreč v februarju je 19 delovnih dni, kar lahko delavec preko javnih del (če dela 5 dni po 6 ur na dan) opravi 114 ur, medtem ko marec bo imel 22 delovnih dni in bi moral javni delavec opraviti 132 ur.
Ter zanima me še naslednje. Ali zaposlenemu prek javnih del pripada dodatek za nedeljsko delo ter praznike.
Hvala vam za odgovor in lep pozdrav.
obračun plače-pogodba o javnem delu 2007
Moderator: Mirko Zbačnik
Ta znesek je za JD FIKSEN - pač šteje se "po pavšalu" da je mesečno 130,5 ur (in ne 130 ur) - in na to je tudi nastavljen bruto I. Tabelo s slednjimi ste verjetno dobili od zavoda, če ne pa mislim, da bi moral biti kje na ess.gov.si -
(Vendar POZOR - jaz sem opazil, da so zneski nekako čudno preračunani iz SIT v € - po mojih izkušnjah so pravilni tisti v SIT, vi pa za obračun preračunajte sami v €).
Tudi če je manj dni, bruto ostane isti (razen bolniške) - glede na št. dni pa se spreminja regres za malico in pa prevoz na delo.
Tako torej tudi ko poročate zavodu imate pri urah vedno 130,5 za izhodišče - nato pa gledate koliko je bilo dni praznikov in ostalega (mi imamo delovnik opredeljen kot 6 ur).
Za praznike in nedelje pa ne vem - predvidevam, da je to določeno s kolektivno pogodbo in po moje vam zavod tega ne refundira - vendar bo najbrž najbolje, da povprašate kar na Zavodu za zaposlovanje (vaši območni službi/referentki).
lp
(Vendar POZOR - jaz sem opazil, da so zneski nekako čudno preračunani iz SIT v € - po mojih izkušnjah so pravilni tisti v SIT, vi pa za obračun preračunajte sami v €).
Tudi če je manj dni, bruto ostane isti (razen bolniške) - glede na št. dni pa se spreminja regres za malico in pa prevoz na delo.
Tako torej tudi ko poročate zavodu imate pri urah vedno 130,5 za izhodišče - nato pa gledate koliko je bilo dni praznikov in ostalega (mi imamo delovnik opredeljen kot 6 ur).
Za praznike in nedelje pa ne vem - predvidevam, da je to določeno s kolektivno pogodbo in po moje vam zavod tega ne refundira - vendar bo najbrž najbolje, da povprašate kar na Zavodu za zaposlovanje (vaši območni službi/referentki).
lp