Kvartalno poročilo

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
potok
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Kvartalno poročilo

Odgovor Napisal/-a potok »

Do kdaj se oddaja kvartalno poročilo za dobavo blaga v druge države članice?
misty
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a misty »

10.02.!
Lp
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

A je res potrebno oddati kvartalno poročilo ob kakršni koli dobavi v EU? Jaz sem bila vedno prepričana, da obstajajo limiti. V decembru smo imeli vračilo materiala v Francijo - prodali smo material nazaj dobavitelju, ker ga ne rabimo in me je danes klicala z DURSa, da bomo plačali kazen, če ne predložimo kvartalnega poročila.
Kje dobim obrazec. :?
racunalnik
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a racunalnik »

Tudi mene je klicala, da naj ji pošlem kvartalno poročilo.V novembru sem poslala račun za reklamacijo našim dobaviteljem v EU in se mi ni zdelo, da je potrebno poslati kvartalno poročilo. Ko sem jo včeraj klicala, sem ji povedala, da nismo imeli nobene dobave, da je bil samo račun zaradi reklamacije.Dala mi je številko svetovalke in ona je rekla, naj popravim na 26 v minus tist znesek, ki je bil na računu in da ni potrebno poslati kvartalnega poročila, ker ni bilo dobave(se pravi prenesem iz leve strani na desno).Ponovno sem klicala referentko in ji isto povedala, vendar je rekla, da me bo še vedno imela med kvartalnimi poročili.Potem je tudi sama odšla k tej svetovalki in mi kasneje rekla, naj ji pošljem popravek za mesec november.
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Jaz ne bom popravljala DDV-O, ker smo res imeli dobavo materiala, čeprav smo vrnili, kar ne potrebujemo. Pri nas ni bilo reklamacije. Se mi je pa neumno zdelo, ker mi je grozila s kaznijo. Saj spremljam zakonodajo, ampak to sem pač spregledala. Tudi znesek je bil cca 4.000 eur. :evil:
Odgovori