Pelias in Fineus
Moderator: Mirko Zbačnik
Pravilnika nisem citarala prosto po spominu, sploh ga nisem citirala; kopirala sem navodila, ki so v programu, kar sem tudi zapisala. Če so navodila v Fineusu skladna s pravilnikom, pa ne bom preverjela. Prepis navodil sem označila z ležečimi črkami in spustila celo vrstico za svoj komentar. In v svojem komentarju sem razložila svoje razumevanje navodil, tudi tisto o pošti, saj verjetno na durs lahko, namesto mene, prikoraka tudi poštar, mar ne? In pri tem nisem uporabila cinizma, zgolj zaskrbljenost ob tolikšnem posiljevanju čedalje bolj zapletenega elektronskega poročanja. Ti programi več sploh niso prijazni uporabniku; vedno nove in nove težave, ki terjajo nova in nova znanja, ki jih nimam časa pridobivati, če hočem slediti in vsaj delno osvojiti nove in nove zahteve na svojem področju. Poglejte januarske prispevke, ko smo se matrali z oddajanjem dohodnine in raje svetujte, če imate računalniško znanje, namesto, da se mi posmehujete.
Mislim, da ste me narobe razumeli. Zelo. Še smeško je bil zraven zato, da ne vzamete preveč resno in osebno.pamps napisal/-a:Pravilnika nisem citarala prosto po spominu, sploh ga nisem citirala; kopirala sem navodila, ki so v programu, kar sem tudi zapisala. Če so navodila v Fineusu skladna s pravilnikom, pa ne bom preverjela. Prepis navodil sem označila z ležečimi črkami in spustila celo vrstico za svoj komentar. In v svojem komentarju sem razložila svoje razumevanje navodil, tudi tisto o pošti, saj verjetno na durs lahko, namesto mene, prikoraka tudi poštar, mar ne? In pri tem nisem uporabila cinizma, zgolj zaskrbljenost ob tolikšnem posiljevanju čedalje bolj zapletenega elektronskega poročanja. Ti programi več sploh niso prijazni uporabniku; vedno nove in nove težave, ki terjajo nova in nova znanja, ki jih nimam časa pridobivati, če hočem slediti in vsaj delno osvojiti nove in nove zahteve na svojem področju. Poglejte januarske prispevke, ko smo se matrali z oddajanjem dohodnine in raje svetujte, če imate računalniško znanje, namesto, da se mi posmehujete.
Polnoma delim vaše mnenje glede vsega, ka ste napisali in se vam ne posmehujem. Moj komentar je bil namenjen piscem navodil, omemba morebitne napake v prepisovanju je bolj "stilska rezerva", saj sem bil prepričan, da ste prav prepisali. Meni je popolnoma jasno, da zadevo lahko prinese tudi poštar, vprašanje je le, če je to jasno piscem navodil.
Glede nasveta bi rekel, da če je možno oddajte čim kasneje..vem, da ni kaj prida nasvet, ampak ta trenutek drugega ne premorem.
lp
-
računalničar
- Nov član

Kolikor poznam Click once instalacijo, s katero je to narejeno, mislim da se med delom tega ne da; samo ob zagonu programa.marijan napisal/-a:Kaj pa med delom, ko je že enkrat zagnana ? Ne dela nobenih preverjanj ? lpračunalničar napisal/-a:S HelpDeska:
Ni treba spremljati, kdaj bodo dopolnitve na voljo, ker aplikacija ob vsakem zagonu to preverja in se avtomatično posodablja.
-
računalničar
- Nov član

Bo prava.ar164tb napisal/-a: Problem pa bo morda še nekje drugje,za vse tiste,ki jih ne bomo mogli vnesti preko E-davkov.Program namreč izdela samo xml datoteko,ki jo je možno uvoziti v E-davke,ne vem pa če bo ta datoteka prava,če bo na mediju(CD ali disketa),ker v pravilniku piše,da mora datoteka nositi ime DDD.dat.
Sama bom letos prvič oddala preko e davkov.
Pa sem malo probala ( izgubarja).
Vse lepo po navodilih. Najprej mi javi napako. Zapustim program, ga ponovno odprem IN nič. Kot da nisem delala.
Sem jim poslala "napako", so me poklicali , in me prijazno prosili, naj še malo počakam, da ni vse v redu.
OK, pa bom, ampak kakor se mi dozdeva, bom šla tudi letos v DZS po obrazce.
Pa sem malo probala ( izgubarja).
Vse lepo po navodilih. Najprej mi javi napako. Zapustim program, ga ponovno odprem IN nič. Kot da nisem delala.
Sem jim poslala "napako", so me poklicali , in me prijazno prosili, naj še malo počakam, da ni vse v redu.
OK, pa bom, ampak kakor se mi dozdeva, bom šla tudi letos v DZS po obrazce.