Kaj bo z mojo porodniŠko?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
jant
Začetnik
Začetnik

Kaj bo z mojo porodniŠko?

Odgovor Napisal/-a jant »

V podjeju sem zaposlena za nedoločen čas. Plača mi zamuja za ok. 4 mesecev (sedaj sem jo prijela za 10/06). Kaj bo z mojo porodniško?? Mi bo za manjkajoče mesece plače upoštevano 55% minimalne plače, ali pa kljub zamudi imela povprečje zadnjih dvanajst plač (v podjetju sem že 3 leta) in bo zadnja vpisana na obr. S6 pač npr. oktoberska 2006, izpl. februarja 2007!
Lepo prosim za pomoč, saj si zakona ne znam tolmačiti in me izredno skrbi, da bom poleg ne-plač imela še izredno nizko porodniško.
Hvala vsem
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Delodajalec vam plačo po vsej verjetnosti obračuna, samo izplača je ne? Če je temu tako, bo porodniška takšna kot je vaša plača zadnih 12 mesecev.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Dobro bi bilo, da bi se tu upoštevalo tako kot tistim, ki gredo na zavod. Tam se upošteva zadnjih 12 plač, pa naj si bodo izplačane, ali pa ne.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
jant
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a jant »

Plačo imam obračunano (obračune delam v podjetju jaz), le izplačilo in prispevki gredo ven več mesecev prepozno. Ali vaju prav razumem, da naj bi to ne vplivalo in bom (kot zaposlena pri delodajalcu) v obrazec vpisala pač zadnjih 12 obračunanih plač in pri postavki dat. izplačila pač pustila prazno.
Prosim za potrditev, saj bi mi to zelo olajšalo dušo, ker je razlika v višini porodniške zelo velika.
Hvala in lep dan vsem
tatasa
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a tatasa »

Ko boste dajali podatke na centern za socialno delo boste morali dati obračune zadnjih 12 plač, neglede na to da niso bile izplačane. Takšno situacijo sem imela tudi jaz lani, razen če se ni kaj spremenilo. LP
Odgovori