Sprememba naslova
Moderator: Mirko Zbačnik
Sprememba naslova
Pozdravljeni,
zanima me, če lahko sami spremenimo naslov podjetja (da ni potrebno vključit notarja) in kako lahko postopamo. Enkrat je bil že sicer spremenjen naslov, vendar nam je to delal odvetnik, mi pa smo dobili samo sklep o spremembi naslova s strani sodišča.
Obstaja en lastnik družbe in na izpisku iz sodnega registra piše, da je sedež družbe: npr. 1000 Ljubljana, Slovenska 55.
Ali mi lahko svetujete, kako lahko sami to uredimo.
Ali moramo izpolnit kakšen obrazec ali sami napisati ta sklep?
Hvala za kakršenkoli nasvet in LP!
zanima me, če lahko sami spremenimo naslov podjetja (da ni potrebno vključit notarja) in kako lahko postopamo. Enkrat je bil že sicer spremenjen naslov, vendar nam je to delal odvetnik, mi pa smo dobili samo sklep o spremembi naslova s strani sodišča.
Obstaja en lastnik družbe in na izpisku iz sodnega registra piše, da je sedež družbe: npr. 1000 Ljubljana, Slovenska 55.
Ali mi lahko svetujete, kako lahko sami to uredimo.
Ali moramo izpolnit kakšen obrazec ali sami napisati ta sklep?
Hvala za kakršenkoli nasvet in LP!
Ne sami ne morete spremeniti naslova oziroma sedeža družbe. Prav nič pa vam ni potrebno iti k notarju, če je to enoosebna družba, preprosto greste na ......, pač vam ne morem navesti naslova, ker ga bo Nina brisala - poiščite na internetu obrazce za spremembo vpisa v sodni register, izpolnite in odnesite oziroma pošljite na sodišče, seveda pa morate plačati še sodno takso, znese za eno spremembo okoli 56,00 €. Lep pozdrav,
zoa
Velike črke so bile samodejno zamenjane z malimi.
Velike črke so bile samodejno zamenjane z malimi.
Rabim pa še en podatek, da vam točno napišem kaj in kako. Povejte mi, ali v aktu o ustanovitvi družbe piše takole: sedež družbe je Ljubljana, Poslovni naslov družbe Ljubljana, Slovenska 41 ali takole: Sedež družbe je Ljubljana, Slovenska 41. Eni imajo tudi po tem napisano: Sprememba poslovnega naslova ne pomeni spremembe akta o ustanovitvi.
Od tega podatka je odvisno, ali morate narediti tudi čistopis akta, kar pač pomeni, več sodnih taks in seveda prepisovanja akta, če ga nimate shranjenega na računalniku in še neke druge stvari. Zato prosim, če mi napišete kako in kaj, da vam povem potek vsega. LP
Od tega podatka je odvisno, ali morate narediti tudi čistopis akta, kar pač pomeni, več sodnih taks in seveda prepisovanja akta, če ga nimate shranjenega na računalniku in še neke druge stvari. Zato prosim, če mi napišete kako in kaj, da vam povem potek vsega. LP
Če imate napisano v družbeni pogodbi, da sprememba poslovnega naslova ne pomeni spremembne sedeža in se ne selite npr. iz Lj v MB, potem bi lahko brez notarja tako da bi naredili sklep in potem ta sklep skupaj s predlogom sprememb poslali na sodni register. Če pa tega nimate v družbeni pogodbi, potem je potreben notar, saj v enoosebnih družbah lahko sam napišeš sklep, ga prilepiš v knjigo sklepov, neseš samo k notarju, da naredi overjen prepis te knjige oz. tega sklepa in potem ta overjen prepis, skupaj s predlogom oz. obrazcem sprememb in sodno takso pošlješ na sodišče (če je potrebno narediš tudi čistopis družbene pogodbe ali akta), pri več osebnih družbah pa seveda lahko narediš sam samo v zgoraj opisanem primeru. Da nekaj čisto točno napišem, kakšna je procedura, potem res rabim točne podatke, od katerih je odvisno marsikaj, seveda pa se to tudi pozna finančno.
Mislim, da tole ne more bit reklama. Lej sodne takse npr., če je samo sprememba sedeža, brez čistopisa akta oz. družbene pogodbe je 79,28 EUR, če je potreben čistopis še nadaljnjih 19,82 EUR. Če je potreben notarski zapis (kadar sta dva družbenika in ni napisano sedež družbe in še poslovni naslov), notar vzame za tak zapis tam nekje 125 - 166 EUR (odvisno spet, ali samo potrdi sklepe, ki jih sam napišeš al jih notar napiše). Če je en ustanovitelj, potem je prepis knjige sklepov samo (s tem da sam narediš sklep in ga prilepiš v knjigo) - ena stran prepisa 2,75 EUR.
enoosebna družba če sam narediš sklepe in vpis v sodni register (ni težko - za dejavnosti sem enkrat do potankosti opisala potek) cca 84,78 EUR + če je potreben čistopis 19,82 EUR
večosebna družba pa cca 240 EUR in več.
enoosebna družba če sam narediš sklepe in vpis v sodni register (ni težko - za dejavnosti sem enkrat do potankosti opisala potek) cca 84,78 EUR + če je potreben čistopis 19,82 EUR
večosebna družba pa cca 240 EUR in več.