pozdravljeni!
prosim za pomoč.
osnova za akontacijo dohodnine (16.) je 502 sit.
kako se izračuna akontacija dohodnine?
s.p. je v prejšnjem letu deloval 3 mesece, zato je osnova za določitev predhodne akontacije 2.008sit.
hvala
Velike črke so bile samodejno zamenjane z malimi.
Akontacija dohodnine
Moderator: Mirko Zbačnik
Akontacija dohodnine
Pa še nekaj...
Kateri znesek vpišem pod 26. Predhodna akontacija in kako dobim znesek Trimesečnega obroka predhodne akontacije (28.)- OBRAČUN
Hvala vam za odgovore!
Kateri znesek vpišem pod 26. Predhodna akontacija in kako dobim znesek Trimesečnega obroka predhodne akontacije (28.)- OBRAČUN
Hvala vam za odgovore!
Če je osnova za akontacijo (16) 502 sit, je znesek akontacije (17) 80,00 sit. Pod 25- Osnova za določitev predhodne akont. vpišete 2.008 sit, pod 26- Predhodna akontacija znesek 8,38 eur, Trimesečni obrok (28) bi bil 2,79 eur. Vendar vam svetujem, ker je znesek res majhen, da ga plačate 10.4. kar v celoti, to je 8,38 eur, saj boste v nasprotnem imeli samo stroške provizije.
DECO
Akontacija dohodnine
Hvala za odgovor!
Tudi sama sem dobila najprej tak znesek, nato pa sem šla gledat v navodila za izpolnjevanje obračuna in piše:
Znesek iz zap. št. 25, pomnožen s stopnjo iz 116. člena..., preračunan v € in sem mislila da 2.008 SIT pomnožim z 0,16 in dobim321,28 SIT, OZ. 1,34€.
Potem to ne drži?
Še nekaj, NA PRVI STRANI OBRAČUNA moram izpolniti -iz naslova opravljanja dejavnosti__________(katera številka se tu vpiše, ima kaj veze, če gre za popoldanski s.p.)
Hvala
Tudi sama sem dobila najprej tak znesek, nato pa sem šla gledat v navodila za izpolnjevanje obračuna in piše:
Znesek iz zap. št. 25, pomnožen s stopnjo iz 116. člena..., preračunan v € in sem mislila da 2.008 SIT pomnožim z 0,16 in dobim321,28 SIT, OZ. 1,34€.
Potem to ne drži?
Še nekaj, NA PRVI STRANI OBRAČUNA moram izpolniti -iz naslova opravljanja dejavnosti__________(katera številka se tu vpiše, ima kaj veze, če gre za popoldanski s.p.)
Hvala