Neizkoriščen dopust

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Patrik
Novinec
Novinec

Neizkoriščen dopust

Odgovor Napisal/-a Patrik »

Zdravo,

zanima me, kako se pravilno poknjiži neizkoriščen dopust leta 2006 (na 31.12.2006) v skladu z MRS19?

je pravilno na skupino 96 (+odložen davek), pa na 47? (čeprav so v bistvu obveznosti za izplačilo tega dopusta kratkoročne - izplačane bodo do 30.06.2007)

najlepša hvala za kakršen koli odgovor,
P.
Nancy
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a Nancy »

Po mojem je potrebno to knjižiti na PČR in 47, ker je zadeva kratkoročna. Kar se tiče odloženih davkov jih pa po moje sploh ni, ker so PČR davčno priznani.
Patrik
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a Patrik »

Nancy, hvala. Tudi meni se zdi to bolj smiselno, vendar sem zasledil, da nekateri peljejo to preko rezervacij, pa mi ni bilo čisto jasno.

PČR sicer je opcija, samo ti stroški bodo v resnici nastali šele v 2007, ko bodo koristili ta dopust.

zmeda...
P.
frs
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a frs »

tude mene zanima knjiženje neizkoriščenega dopusta iz preteklega leta. Ima mogoče še kdo kakšno drugo mnenje?
Moja
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Moja »

Pri nas smo knjižili preko PČR in stroškov 47, šlo skozi revizijo in je bilo OK.
LP!
Moja
perfekcionistka
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a perfekcionistka »

Če slučajno še kdo spremlja to temo: tudi mi smo na podlagi zahteve revizije morali knjižiti stroške neizkoriščenega dopusta za leto 2006, to smo peljali preko 4 in 29, ob tem, da smo oblikovali tudi odložene terjatve za davek, saj neizkoriščen dopust ni bil davčno priznan odhodek. Kako naj to razknjižim? Ali naj počakam do konca leta?
Odgovori