Silvester program-prenos na DURS-pomoč
Moderator: Mirko Zbačnik
Silvester program-prenos na DURS-pomoč
Silveste program-Imam taževe s prenosom na DURS, oddajam DDPO za društvo-status dokumenta je PRIPRAVLJEN NA DURS, vendar je okence za prenos na DURS sivo obarvano, preverjanje je bilo uspešno, nobenih napak, sedaj pa ne vem kako naprej....help!!!!!!!!!!

diana
Pojasnilo
JA, jaz sem danes vprašala na DURS, in je tako, da to še ne pomeni, da ste oddali obrazec. Le shranili ste si obrazec oz. pripravili za oddajo.
Na začetku, ko ste si program snemali s spleta vas je program vprašal, kam boste naložili export silvestra. ČE STE zadevo potrdili, vam je neslo na C in je tam lepo shranjena.
Če imate elektronsko potrdilo, ga uvozite v elektronske davke in zadevo zaključite, če ne , ga uvozite pač na disketo ter s podpisom in obrazcem vrnete na durs.
lp d.
Na začetku, ko ste si program snemali s spleta vas je program vprašal, kam boste naložili export silvestra. ČE STE zadevo potrdili, vam je neslo na C in je tam lepo shranjena.
Če imate elektronsko potrdilo, ga uvozite v elektronske davke in zadevo zaključite, če ne , ga uvozite pač na disketo ter s podpisom in obrazcem vrnete na durs.
lp d.
veza pošiljanje podatkov
Še nekaj, v današnjem razgovoru z Dursom smo ugotovili, da prilog ni mogoče isprintat, šele po 19.3.2007.
V mapici EXPORT pa imate to datoteko, tudi priloge, ki jo morate poslati na DURS.mislim da je datoteka xml.
Malo nenavadno, ker ne gre ta zadeva avtomatsko.
Ima še kdo kakšno mnenje ali vsem špila? lp d
V mapici EXPORT pa imate to datoteko, tudi priloge, ki jo morate poslati na DURS.mislim da je datoteka xml.
Malo nenavadno, ker ne gre ta zadeva avtomatsko.
Ima še kdo kakšno mnenje ali vsem špila? lp d
Re:silvester-durs
Medica najlepša hvala, bom poiskusila, dobro zdaj vem, katere naj bi bile datoteke v Exportu. 
diana
Sama sem novinka na Edavkih, tako , da sem se ohoho namučila.
Zadeva pa dela( razen printa prilog).
Najprej bodi pozorna, kam si prenesla program.
Ko obrazec izolniš, obvezno pritisni "preveri", ker ti bo javilo napake in mogoče zaradi tega ne prenese na DURS.
Potem pritisni "Prenesi na DURS".
Pojdi na E davke , izbira obrazca, pod "prebrskaj", pa moraš vedeti, kam si prenesla program Silvester, ko ga najdeš, v Export, označi datoteko (vidi se po davčni številki, ki je izpisana) in UVOZI.
potem je pa redna procedura.
Tudi povratnice ti da.
Res bi bilo enostavneje tako, kot oddajamo DDV ali reke.
Zadeva pa dela( razen printa prilog).
Najprej bodi pozorna, kam si prenesla program.
Ko obrazec izolniš, obvezno pritisni "preveri", ker ti bo javilo napake in mogoče zaradi tega ne prenese na DURS.
Potem pritisni "Prenesi na DURS".
Pojdi na E davke , izbira obrazca, pod "prebrskaj", pa moraš vedeti, kam si prenesla program Silvester, ko ga najdeš, v Export, označi datoteko (vidi se po davčni številki, ki je izpisana) in UVOZI.
potem je pa redna procedura.
Tudi povratnice ti da.
Res bi bilo enostavneje tako, kot oddajamo DDV ali reke.
V posamezno polje vnesem 9 mestno številko, vendar potem ne morem videti vseh devet številk,ki sem jih vnesla-ali se ne vidi prve ali zadnje, kakor se pomakneč s kurzorjem-pa čeprav je v okencu za vnos dovolj polj.
Kako pa potem tisti, ki imajo večmestne podatke-velike družbe,potem se jim ne prikaže kar 3 ,4 ali več številk.
Kako ste rešili to drugi,se da to kaj spremenit? Pa tudi celotno okno osnovnega obrazca je zelo majhno,ker je na levi strani seznam prilog(po moje bi bil lahko dodan spodaj,pod osnovnim obrazcem), tako da ne vidim celega besedila posamezne točke ali pa ni vidno celotno polje za vnos zneska.So zakomplicirali, kar je bilo lani čisto ok....
Kako pa potem tisti, ki imajo večmestne podatke-velike družbe,potem se jim ne prikaže kar 3 ,4 ali več številk.
Kako ste rešili to drugi,se da to kaj spremenit? Pa tudi celotno okno osnovnega obrazca je zelo majhno,ker je na levi strani seznam prilog(po moje bi bil lahko dodan spodaj,pod osnovnim obrazcem), tako da ne vidim celega besedila posamezne točke ali pa ni vidno celotno polje za vnos zneska.So zakomplicirali, kar je bilo lani čisto ok....