trgovsko blago
Moderator: Mirko Zbačnik
trgovsko blago
Imam problem pri razknjiževanju trgovskega blaga. In sicer:
nabavo materiala knjižim
663/664
/669
/659
prodajo materiala knjižim
711/663
664/
669/
Kam pa knjižim kalo? na konto 405 ali moram razknjižiti na razredu 6?
Kako?
Lep oprosim čim prej!
Hvala
nabavo materiala knjižim
663/664
/669
/659
prodajo materiala knjižim
711/663
664/
669/
Kam pa knjižim kalo? na konto 405 ali moram razknjižiti na razredu 6?
Kako?
Lep oprosim čim prej!
Hvala
trgovsko blago
Hvala za pomoč.
Zdaj sem jaz to vse uredila in mi vse štima, vendar mi na kontu 711 prihaja do razlike za kalo ki sem ga knjižila na 405/663
669/
664/
Kaj pa naj s tem naredim??
Zdaj sem jaz to vse uredila in mi vse štima, vendar mi na kontu 711 prihaja do razlike za kalo ki sem ga knjižila na 405/663
669/
664/
Kaj pa naj s tem naredim??
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: trgovsko blago
... bolje blagatasa napisal/-a: nabavo materiala knjižim
663
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

trgovsko blago
Dajte no, pomoč prosim. Kaj naj naredim z razliko, ki mi prihaja na kontu 711??
re:trgovsko blago NUJNO
Kaj naj naredim z razliko??
Prosim za pomoč, NUJNO, ker rabim za bilanco!!!
Prosim za pomoč, NUJNO, ker rabim za bilanco!!!
re:trgovsko blago NUJNO !
Prosim za pomoč!!!!!!!!!!
Tasa!
Kalo, ki se nanaša na trgovsko blago ne morete evidentirati med stroški, temveč med odhodki - na istem kontu, na katerega prenašate nabavno vrednost prodanega trgovskega blaga ( konto 702 za I. inačico izkaza poslovnega izida oziroma konto 711 za drugo inačico izkaza poslvonega izida).
Danidavid:
Nabava blaga po dobaviteljevem računu se naprej evidentira: 650/220; odvisni stroški nabave: 651/220. Ko je blaga prevzeto in je za ta prejem izdelana prevzemnica blaga, knjižimo prevzeme: 660/659. Praviloma skipina 65 na koncu obdobja nima stanja. Kolikor pa stanje obstaja, pa je vzrok:
- ali blago še ni prevzeto in ga tudi še nismo prejeli (stanje na kontih 650, 651 je večje od stanja na kontu 659);
- ali je blago prevzeto (/659), nimamo pa še fakture dobavitelja. V tem primeru je stanje na kontu 659 večjo od preostalih dveh kontov. Na podlagi prevzema evidentiramo na koncu obdobja: 650/224= obveznosti za nezaračunano blago.
LP
Kalo, ki se nanaša na trgovsko blago ne morete evidentirati med stroški, temveč med odhodki - na istem kontu, na katerega prenašate nabavno vrednost prodanega trgovskega blaga ( konto 702 za I. inačico izkaza poslovnega izida oziroma konto 711 za drugo inačico izkaza poslvonega izida).
Danidavid:
Nabava blaga po dobaviteljevem računu se naprej evidentira: 650/220; odvisni stroški nabave: 651/220. Ko je blaga prevzeto in je za ta prejem izdelana prevzemnica blaga, knjižimo prevzeme: 660/659. Praviloma skipina 65 na koncu obdobja nima stanja. Kolikor pa stanje obstaja, pa je vzrok:
- ali blago še ni prevzeto in ga tudi še nismo prejeli (stanje na kontih 650, 651 je večje od stanja na kontu 659);
- ali je blago prevzeto (/659), nimamo pa še fakture dobavitelja. V tem primeru je stanje na kontu 659 večjo od preostalih dveh kontov. Na podlagi prevzema evidentiramo na koncu obdobja: 650/224= obveznosti za nezaračunano blago.
LP
re:trgovsko blago NUJNO
Najlepša hvala slovan, na tvojo pomoč in tvoje odgovore se lahko vedno zanesem.
Lep pozdrav.
Lep pozdrav.