Vračilo preveč plačane akot.dohodnine za s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
Vračilo preveč plačane akot.dohodnine za s.p.
Prosim, če mi kdo pove za preveč vplačano akontacijo davka na dejavnost za s.p.-ali davčna
res vrne na poslovni račun ? Ali moram napisati izjavo za vračilo, ki jo priložim akontaciji davka za leto 2006? Slišala sem, da se ne vrne, ampak se poračuna mesečno s prispevki?
res vrne na poslovni račun ? Ali moram napisati izjavo za vračilo, ki jo priložim akontaciji davka za leto 2006? Slišala sem, da se ne vrne, ampak se poračuna mesečno s prispevki?
-
MARJETICAVA
- Računovodja

Tudi meni so vrnili preveč plačano dohodnino, brez kakršnih koli zahtevkov za plačilo, saj so jih oni dolžni po zakonu vrniti v 30 dneh . Vendar teh 30 dni se ponavadi podaljša na 90 dni ali več, če pa imate še kakšen neporavnan račun na davčni npr.prispevki ali podobno pa naredijo enostransko kompenzacijo s tem da obvestijo stranko.
lp MIJA
lp MIJA
MIJA
Prosim za vašo pomoč, ker trenutno ne vem prav nič.
Kaj v mojem primeru vpisati po vplačane akontacije.
* Stranka je imela po ZR-2005 doplačila davka, vendar je dobila delni odlog plačila(na osnovi olajšav , ki bi je bile priznane pri odmeri dohodnine-cca eno tretino).
* znižane so bile tudi akontacije(nihče ni bil obveščen), vendar smo jih plačevali v večjem znesku,
* akontaciji I+II/06 sta bili poračunani tudi v večjem znesku, ker sta bili
na kartici DURS-a znižani tudi ti dve-skratka preplačilo
* na kartici DURS-a je tudi preplačilo v višini 127.311,51 SIT na dan 1.1.2006,
* dokončno plačilo obveznosti po ZR-05 je bilo iz preplačil in stranka je dobila vrnjeno dohodnino.
Kaj vpisati pod VPLAČANE AKONTACIJE? Referentka na dURS-u pravi, da so vplačane akontacije v višini njihove izračunane akontacijex12, ne pa naše, ki so večje.
Preplačilo se naj poračuna v naslenjih mesecih.
Kaj naj naredim, da bo prav.
LP
Ali ima prav
Kaj v mojem primeru vpisati po vplačane akontacije.
* Stranka je imela po ZR-2005 doplačila davka, vendar je dobila delni odlog plačila(na osnovi olajšav , ki bi je bile priznane pri odmeri dohodnine-cca eno tretino).
* znižane so bile tudi akontacije(nihče ni bil obveščen), vendar smo jih plačevali v večjem znesku,
* akontaciji I+II/06 sta bili poračunani tudi v večjem znesku, ker sta bili
na kartici DURS-a znižani tudi ti dve-skratka preplačilo
* na kartici DURS-a je tudi preplačilo v višini 127.311,51 SIT na dan 1.1.2006,
* dokončno plačilo obveznosti po ZR-05 je bilo iz preplačil in stranka je dobila vrnjeno dohodnino.
Kaj vpisati pod VPLAČANE AKONTACIJE? Referentka na dURS-u pravi, da so vplačane akontacije v višini njihove izračunane akontacijex12, ne pa naše, ki so večje.
Preplačilo se naj poračuna v naslenjih mesecih.
Kaj naj naredim, da bo prav.
LP
Ali ima prav
danidavid