V Združenju (društvu) smo lani presegli 5 mio prometa v dobro za 156.000 SIT. 54% prometa v dobro predstavljajo članarine 2006. Ali smo obvezani postati zavezanci za DDV ?
Hvala za odgovore.
Obveznost za DDV - meja 5 mio SIT
Moderator: Mirko Zbačnik
Tudi mene zanima kako je z mejo 6000 € po novem zakonu.
Smo športno društvo ki se ukvarja z nepridobitno dejavnostjo. Večina sredstev dobimo iz (proračuna) občinske Zveze športnih organizacij, članarine in nekaj od donacij posameznih podjetnikov oz. firm. Ali se v zgornji znesek upošteva ves promet(prihodek) ali ne??????
Sedaj vodimo knjigovodstvo na enostavni način vodenja(samo blagajniški dnevnik-prihodek-odhodek). Katere evidence in na kakšen način pa je potrebno vodit če presežemo mejo 6000€??????
Prosim če mi lahko kdo čimbolj praktično ponazori! Hvala za vsak odgovor.
LP.
Alain
Smo športno društvo ki se ukvarja z nepridobitno dejavnostjo. Večina sredstev dobimo iz (proračuna) občinske Zveze športnih organizacij, članarine in nekaj od donacij posameznih podjetnikov oz. firm. Ali se v zgornji znesek upošteva ves promet(prihodek) ali ne??????
Sedaj vodimo knjigovodstvo na enostavni način vodenja(samo blagajniški dnevnik-prihodek-odhodek). Katere evidence in na kakšen način pa je potrebno vodit če presežemo mejo 6000€??????
Prosim če mi lahko kdo čimbolj praktično ponazori! Hvala za vsak odgovor.
LP.
Alain