Pozdravljeni,
ker bi si končno rada razjasnila določene pojme se obračam na Vas, ker več glav več ve. In sicer me zanima sledeče:
Jasno mi je, da obstajajo kolektivne pogodbe za negospodarske dejavnosti in kolektivne pogodbe za negospodarske dejavnosti. Zanima pa me,
- ali pojem javni sektor v bistvu označuje negospodarsko dejavnost,
- in pojem zasebni sektor v bistvu označuje gospodarsko dejavnost.
- Ali pa se motim in se gospodarska dejavnost loči na zasebni sektor (s.p.) in gospodarske družbe ( d.o.o. ).
Berem namreč, da je sprejet Dogovor o politiki plač v zasebnem sektorju in se sprašujem ali ga moramo upoštevati tudi mi, ki smo d.o.o.
Prosim za pojasnilo - HVALA!
Lep pozdrav
Kaj je zasebni sektor?
Moderator: Mirko Zbačnik
Vsem tistim, ki boste slučajno še brali ta post, naj sporočim, kaj mi je odgovorila ga. Tatjana Pajnkihar, svetovalka na GZS-infopika, ko sem jo vprašala:
"Tudi doo-ji so zasebni sektor - je vse, kar ni javni sektor. Pojmi se mnogokrat prepletajo, pri plačni politiki pa velja za javni sektor Zakon o sistemu plač v javnem sektorju, in imajo tudi poseben dogovor o usklajevanju plač."
Lep pozdrav. MJ
"Tudi doo-ji so zasebni sektor - je vse, kar ni javni sektor. Pojmi se mnogokrat prepletajo, pri plačni politiki pa velja za javni sektor Zakon o sistemu plač v javnem sektorju, in imajo tudi poseben dogovor o usklajevanju plač."
Lep pozdrav. MJ