Dodatek po Zakonu

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Mides
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Dodatek po Zakonu

Odgovor Napisal/-a Mides »

Nič nisem zasledila, da bi debatirali v zvezi z dodatkom po Zakonu o izvajanju dogovora o politiki plač v zasebnem sektorju v obdobju 2004-2005. Glede na to, da je prvo povečanje pri izplačilu plač za mesec avgust, me čudi, da nobeden nič ne sprašuje - ali je vsem vse jasno???

Če je tako, <b>lepo prosim, če mi nekdo po domače pove, kaj pravzaprav moramo narest pri izplačilu plač za avgust?</b>

Berem (članek objavljen na GZS dne 13.05.2004), da je treba:
-povečati bruto plače na zaposlenega, ki morajo zaostajati najmanj eno odstotno točko za rastjo produktivnostjo - ali se to izračuna ali je kje objavljeno?
-letošnji odstotek uskladitve bruto plač znaša 3,2%
-najnižje povečanje bruto plače na zapsolenega znaša 5.000 bruto

Pri tem mi ni jasno ali moram plače avgusta povečati za odstotek, ki ga izračunam (rast produktivnosti-1%), ali povečam za 3,2% ali povečam za 5.000 sit,...drugo.

Prosim za pojasnilo. Hvala.
lupus
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a lupus »

verjetno ste bili malce odsotni, poglejte na stran 2 tega razdelka pod vročo temo, ki na široko obravnava ravno ta dodatek!!

K.
Mides
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Mides »

g/ga. lupus, hvala in res sem si šla pogledat vročo temo, vendar žal ni obravnavana na široko, temveč na ozko - odgovarja na konkretne primere.

Zato še zdaj ne vem <b>za koliko lahko oz. moramo </b>povečati plače oz. izplačati dodatek po zakonu - ali je to 3,2% in ne manj kot 5.000?

Upam, da se najde kdo, ki bi mi na splošno in po domače povedal, kaj je treba narest pri izplačilu plač za avgust?

Hvala in lep pozdrav. MJ
čenča
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a čenča »

Mides, poglejte še na stran davkoplačevalci.com, tam boste našli dovolj snovi za študiranje sprememb na to temo.
Lep dan
KAJ
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a KAJ »

Na www.gzs.si je vse lepo razloženo kako se to naredi in tudi seznam
kolektivnih pogodb z zneski dodatkov,ki so dogovorjeni.
Odgovori