Subvencija-prosim za pomoč

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
silvam
Računovodja
Računovodja

Subvencija-prosim za pomoč

Odgovor Napisal/-a silvam »

V letu 2006 smo na zavod za zaposlovanje oddali zahtevek za sofinanciranje usposabljanja in izobraževanja zaposlenih za leto 2006.
Januarja smo dobili odobritev za sredstva, danes pa tudi nakazilo teh sredstev. Mi lahko pomagate , kako se to sedaj poknjiži?

Hvala, Silva
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Gre za nemensko subvencijo, se pravi, da je ne evidentirate takoj na prihodke, pač pa dolgoročno razmejite prek konta 968 in sočasno z nastankom stroška, za katerga so bile namenjene, prenašate nato med odhodke. Obdobje in namen porabe subvencije je verjetno razvidno v pogodbi.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
silvam
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a silvam »

Subvencija je bila pridobljena na osnovi stroškov za izobraževanje, ki smo jih že imeli v letu 2006, zato ne vem kako naj to prenašam med stroške. Verjetno bi morali že v letu 2006 poknjižiti zahtevek za subvencijo, pa ga nismo, bilanca pa je že zaključena. Kaj pa to sedaj pomeni, kako se to knjiži ?
Hvala Silva
Taja2
Računovodja
Računovodja
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Taja2 »

Jaz sem si odprla novi konto 785-..(sofinanciranje-Zavod za zaposlovanje), kamor sem poknjižila prejeto subvencijo od zavoda za zaposlovanje. (110/785)
Lep dan!
Odgovori