Živjo,
Vpisujem podatke 2006 v glavno knjigo - enostavno knjigovodstvo, in me zanima, kako knjižim kompenzacije?
Pod datum vplačila vpišem kaj?
Se kompenzacija šteje pod Prihodki od prodaje ali kako?
LP
Kompenzacije
Moderator: Mirko Zbačnik
RE:kompenzacija
Če vodite enostavno knjigovno knjigovodstvo nimate glavne knjige ampak knjigo prihodkov in odhodkov-KPO. Kompenzacijo poknjižite z int.temeljnico, saj z njo samo zapirate odprte postavke kupcev in dobaviteljev, katere račune, pa so vam prav gotovo navedli na predlogu za kompenzacijo. Se pravi v KPO poiščite odprte postavke in jih zaprite z datumom, ko ste potrdili kompenzacijo. Nič prihodkov in nič odhodkov, jih imate že v odprtih računih. Upam, da razumete.
diana
Živijo,
najlepša hvala za odgovor.
Tako je: za kompenzacijo smo se predhodno dogovorili, dobavitelj mi je poslal račun, na katerem piše kompenzacija,
jaz sem mu poslal nazaj račun za mojo storitev - v istem znesku, sem tudi napisal na račun kompenzacija.
Moj račun ima kasnejši datum, torej je to datum potrditve?
Ne razumem kako nič prihodkov in odhodkov?
A ne vpišem njihov račun pod odhodki, mojega pa pod prihodki?
Kje pa dobim int. temeljnico? Tega stolpca ni v tabeli KPO.
LP
najlepša hvala za odgovor.
Tako je: za kompenzacijo smo se predhodno dogovorili, dobavitelj mi je poslal račun, na katerem piše kompenzacija,
jaz sem mu poslal nazaj račun za mojo storitev - v istem znesku, sem tudi napisal na račun kompenzacija.
Moj račun ima kasnejši datum, torej je to datum potrditve?
Ne razumem kako nič prihodkov in odhodkov?
A ne vpišem njihov račun pod odhodki, mojega pa pod prihodki?
Kje pa dobim int. temeljnico? Tega stolpca ni v tabeli KPO.
LP