Slovenski prevoznik z ID opravi prevoz iz Maribora do Ljubljane za Avstrijca z ID. Ali slovenski prevoznik obračuna ddv , oziroma računa brez DDv in si ddv obračuna Avstrijec sam . Na kaj naj se sklicujem !
Prsoim za pomoč .
Hvala
Ddv -prevoz
Moderator: Mirko Zbačnik
Na strani Zveze računovodij sem si izprintala sledeče:
Prevozne in z njimi povezane storitve pri prometu blaga v EU
1. Prevozne in z njimi povezane storitve v EU za naročnika, ki ima ID-številko druge države, kot je kraj glavne storitve:
- prevozi blaga po EU : po ZDDV-1 je DDV-obrnjena davčna obveznost po odstavku (3) 27. člena ZDDV-1.
Vem, da sem malo zakomplicirala, vendar sem dobesedno prepisala, kot so napisali na Zvezi. Malo sem prelistala ZDDV-1 in našla odgovor: DDV plača naročnik prevoza. Poglejte 3. odstavek 27. člena ZDDV-1.
Prevozne in z njimi povezane storitve pri prometu blaga v EU
1. Prevozne in z njimi povezane storitve v EU za naročnika, ki ima ID-številko druge države, kot je kraj glavne storitve:
- prevozi blaga po EU : po ZDDV-1 je DDV-obrnjena davčna obveznost po odstavku (3) 27. člena ZDDV-1.
Vem, da sem malo zakomplicirala, vendar sem dobesedno prepisala, kot so napisali na Zvezi. Malo sem prelistala ZDDV-1 in našla odgovor: DDV plača naročnik prevoza. Poglejte 3. odstavek 27. člena ZDDV-1.
Lep dan!