Dilema o ....

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Mirjam1
Nov član
Nov član

Dilema o ....

Odgovor Napisal/-a Mirjam1 »

Primer iz prakse:

Stranki vodim knjige in ji pripravim vse dokumente za oddajo letnega poročila na njeno željo prečasno. Po oddaji poročil me pokliče vsa žolčna, da želi naknadno popravljati izkaze. OK, najprej se dogovoriva za ceno in gremo naprej. Ups cefizelj, pripravi vse dokumente ker odhajam od tebe.
Pripravim ji vso dokumentacijo, nočem pa priložiti davčnih izkazov in letnega poročila. In sedaj zahteva od mene tudi to, jaz pa mislim, da je to moja lastnina. Če stranka pač ni zadovljna naj si poišče računovodjo, ki ji bo naredil po želji, nikakor pa ne bo popravljal mojega dela.
Kakšno je vaše cenjeno mnenje?

Lep krasen sončnen dan!
Mirjam
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Upam, da vzrok ni vaša slaba kvaliteta :spomezik: (malo šale, verjamem da ni to vzrok). Stranke želijo izkaze po svojih željah in cenah. Žal smo tu primorani vseprevečkrat popuščati, ravno da obdržimo stranko. Problematiko doseganja naših cen smo že mnogokrat obravnavali, tako da se ne bi ponavljal.

Če vam je izkaze plačal, mu jih dajte. Navsezadnje je bolje, da tako stranko izgubite čeprav z grenkim priokusom.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
DECO
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a DECO »

Jaz te stvari definiram že v pogodbi. Na dan, ko se prekine pogodba, je stranka dolžna poravnat vse obveznosti do mene, po prejetem plačilu ji izročim vso dokumentacijo, tudi bilance. Je pa res, da še nisem imela primera, ko bi stranka odšla tako na hitro kot v vašem primeru in v tako neugodnem času.
DECO
Odgovori