ddv avansi- nujno

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
atak
Nov član
Nov član

ddv avansi- nujno

Odgovor Napisal/-a atak »

V letu 2006 smo poknjižili fakture iz EU kot navadne fakture in naredili samoobdavčitev, sedaj se je pri zaključku leta 2006 dejansko ugotovilo, da so bile to avansne fakture!!, računovodsko smo popravili preknjižili na avans, ampak kaj naj z ddv-jem??? Gre za zelo velike zneseke, čeprav je skupni efekt ddv 0 (samoobdavčitev), amapak je šlo za nabavo osnovnih sredstev in je osnova prikazana na obrazcu ddv-o.
Ali lahko sploh nardim se popravek za 2006, samo z dopisom na DURS???

Hvala za pomoč.

lp
atak
Taja2
Računovodja
Računovodja
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Taja2 »

Ravno danes sem imela podoben problem, pa so mi davčni dejali, da se popravki ne delajo, ampak si morate za izhodne fakture (v vašem primeru je to davek, ki ga morate plačati (ni pomembno, če gre za samoobdavčitev)) izračunati obresti po medbančni obrestni meri od dne ko bi morali davek plačati, pa do dne, ko pošljete DDV-O. To pomeni, da si morate obresti zaračunati od 1.2. pa do dne, ko boste obračun oddali na DURS.

Imam pa problem, kakšna je ta medbančna obrestna mera v letu 2007. Se namreč spreminja dnevno, pa še ne najdem je nikjer na spletu.
Lep dan!
atak
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a atak »

hvala za odg! sicer mi ni čisto jasno zakaj računat zamudne obresti od 1.2., vse se je dogajalo v 2006 pred decembrom 2006, ali zato ker je bil 31.1.2006 oddan zadnji ddv-o za 2006? a to pomeni, da bomo kljub samoobdavčitvi samo plačali ddv oz obresti??
lp
atak
slava
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a slava »

V komerciali so ugotovili, da so konec leta pozabili izdati avansni račun za avans prejet konec lanskega leta. Kaj lahko naredim?
slava
Odgovori