Izplačilo plače - delavka ni prijavljena

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
JulijaL
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Izplačilo plače - delavka ni prijavljena

Odgovor Napisal/-a JulijaL »

Pozdravljeni!

V naši kadrovski službi niso dosledno opravili svojega dela in zato je pri nas v februarju delala delavka, ki ni prinesla svoje delovne knjige, ravnotako so jo "pozabili?!" pravočasno prijaviti, v naš program pa so jo vnesli kot novozaposleno za poln delovni čas 40 ur na teden in da smo mi edini delodajalec. Na oddelku plač smo ji obračunali in izplačali plačo v skladu s podatki, ki so bili na voljo, nakar mi danes iz kadrovske javijo, da pa je delavka bila v tem času prijavljena pri drugemu delodajalcu in to za poln delovni čas 40 ur tedensko. Ko je delala pri nas, pa je imela pri njih dopust. Kaj lahko storimo?

Hvala za vsak odgovor, ki bi me rešil iz zagate.

Lp,
JulijaL
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Saj je problem samo v upoštevanju olajšav in višini dohodnine. Obračunajte še enkrat, pokličite na DURS, da vam odklenejo REK obrazec in pošljite novega.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Delavka je izkoristila nevede tudi zakonsko možnost, da se zaposli tudi brez delovne knjižice. Vi, kot delodajalec bi jo morali prijaviti najkasneje 8 dni po sprejemu v delovno razmerje.

Na vašem mestu bi se oglasil na enoti ZZZS, da uredijo, kar se da.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
JulijaL
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a JulijaL »

Najlepša hvala za odgovor.
Odgovori