Obračun izplačanih nadomestil delovnim invalidom II. kateg.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
JannaS
Novinec
Novinec

Obračun izplačanih nadomestil delovnim invalidom II. kateg.

Odgovor Napisal/-a JannaS »

Zivjo!

Zanima me, ce mi kdo lahko malce obrazlozi kako se obracunajo izplacana nadomestila delovnim invalidom II. kategorije invalidnosti zaradi dela s skrajsanim delovnim casom na mesec. Ce so slucajno kje kaka navodila ali kaj kar bi mi pomagalo. Znasla sem se pred nekimi problemi z izracunom, pa bi rada se malo prestudirala kaksno gradivo preden vas "napadem" z vprasanji.

:oops: :D :oops:

Hvala.
Ab alio exspectes, alteri quod feceris.
3739
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a 3739 »

Če ima naprimer delavec odločbo, da bo 2 uri plačeval PIZ, 6 ur pa delodajalec enostavno vi obračunate plačo za 6 ur. (to je samo primer, ker ne vem koliko ur ima odločbo spiza in koliko bo zaposlen pri vas)
JannaS
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a JannaS »

razdeljeno je na 4 placuje PIZ in 4 delodajalec. kaj pa ce je poleg tega se na bolniski in sicer nad 30 dni?
probleme imam pri zahtevku za povračilo obračunanih izplačanih nadomestil delovnim invalidom II. kategorije invalidnosti zaradi dela s skrajsanim delovnim casom in sicer pri stolpcu 10 - bruto znesek za ure do polnega delovnega časa, ker ne vem katero urno postavko moram upostevati pri izracunu ref. inv. II. kat. ? :(
Ab alio exspectes, alteri quod feceris.
MADE
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a MADE »

Vzeti moraš urno postavko ki jo je imel preden je šel na bolniško. Npr pri nas je šla delavka,ki je 4 ure na ZPIZ-u januarja 2006 na bolniško in takrat so pri nas malo slabše plače, ker smo trgovsko podjetje in je imela npr 700,00 sit potem je pa bila na bolniški celo leto in je celo leto dobivala nadomestilo ZPIZ po 700,00 sit na uro.
Odgovori