Stroški s.p. in bolniška

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
vrtnica2
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Stroški s.p. in bolniška

Odgovor Napisal/-a vrtnica2 »

Pozdravljeni!

Že popoldan sem se lotila delati letne davčne obračune za moža, ki ima sp, pa sem v dilemi ali lahko upoštevam strošek telefona in interneta kot odhodke, glede na to da je bil celo leto na bolniški in zaradi tega ni delal ter ustvarjal prihodka.

Upam, da mi bo nekdo čim prej odgovoril, saj imam le še nekaj dni časa, da oddam letna poročila.

Hvala vsem, ki tako pridno informirate vse tiste, ki potrebujemo informacije.

Lp
Vrtnica
finrast6
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a finrast6 »

Če je mož edini v firmi,ki ustvarja prihodke (nima nobenega zaposlenega) menim, da ne smete upoštevati strošek telefona in interneta med odhodki.

Ker je bil vaš mož veš čas na bolniški po vsej verjetnosti tudi vaše podjetje nima v letu 2006 prihodkov (vsaj poslovnih ne).
vrtnica2
Nov član
Nov član

Najlepša hvala za tako hiter odgovor...saj tako sem tudi jaz začela razmišlajti, kajti mož je edini ki ustvarja prihodek in ga v letu 2006 zaradi bolezni ni ustvarjal...

Bom upoštevala vaš nasvetv in popravila obračune

Lp
Vrtnica
vrtnica
DECO
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a DECO »

Malo me je zbodlo to "...in popravila obračune". Ni stvar samo v obračunih, stornirati morate tudi vsa knjiženja. Ali morda niste še knjižili prihodkov in odhodkov za 2006?
DECO
vrtnica2
Nov član
Nov član

Mogoče sem res nerodno napisala,....vem, da moram popraviti tudi vknjižbe...ampak glede na to, da je letos le teh zelo malo, bom kaj hitro opravila s tem :)

Najlepša hvala za opozorilo.

Lp
Vrtnica
vrtnica
Odgovori