Zanima me, ce sem bila upravicena do (sorazmernega deleza) regresa v letu 2006. s prvim junijem 2006 sem zacela delati (kot pripravnica) pri s.p. in v primeru, da sem bila upravicena, ali je se vedno mozno, da mi ga izplaca zdaj?
LP urska
Regres
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Upravičeni niste bili le do sorazmernega dela, pač pa, ko ste s 1. 12. 2006, ko je preteklo 6 mesecev delovne dobe pri s.p. do regresa vcelot.
Ne glede ali je možno ali ne, ste do tega upravičeni. če ga s.p. ni obračunal v letu 2006, ga bo pač morač v tem letu, a s to razliko, da to zanj ne bo davčno priznan strošek. Seveda, pa to ni vaša skrb0.
A n glejmo na stvar kot da ga delodajalec ni hotel izplačati, mogoče le ni vedel. V tem primeru se takoj olgasite pri njem in naj vam ga obračuna še v preteklem letu. Bilance in davčno napoved je možna še v ponedeljek. Če je to že oddal, lahko odda popravljene bilance ponovno. možno je dati popravke tudi še v naslednjih dneh .... skratka, če je volja je vse možno.
V nasprotnem primeru vam je na razpolago še pravni postoek - tođba, oziroma izvržba.
Ne glede ali je možno ali ne, ste do tega upravičeni. če ga s.p. ni obračunal v letu 2006, ga bo pač morač v tem letu, a s to razliko, da to zanj ne bo davčno priznan strošek. Seveda, pa to ni vaša skrb0.
A n glejmo na stvar kot da ga delodajalec ni hotel izplačati, mogoče le ni vedel. V tem primeru se takoj olgasite pri njem in naj vam ga obračuna še v preteklem letu. Bilance in davčno napoved je možna še v ponedeljek. Če je to že oddal, lahko odda popravljene bilance ponovno. možno je dati popravke tudi še v naslednjih dneh .... skratka, če je volja je vse možno.
V nasprotnem primeru vam je na razpolago še pravni postoek - tođba, oziroma izvržba.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
urskakrajnc
- Novinec

-
MARJETICAVA
- Računovodja

Prosim, če mi pomagate razmišljati, ker nisem več sigurna vase. Računam regres za delavko, ki je zaposlena 4 ure. Osnova za plačo je 300 EUR, regres bo izplačan v višini 875 EUR. Mesečna olajšava je 592,67 EUR (za dva vzdrževana člana in splošna olajšava), tako da mesečno ne plačuje dohodnine. Če dam obračun regresa po povprečni stopnji, mi obračuna dohodnino od celotnega regresa, to je 140 EUR. Moje mnenje je, da dohodnine ne bi smelo biti obračunane. Kaj menite vi?
-
MARJETICAVA
- Računovodja

A sem vprašanje preveč zakomlicirala? 1/12 od 875 EUR regresa je 72,92 EUR. To prištejem osnovi 300 EUR (plača za mesec marec 2007), skupaj je še vedno manj kot je olajšave. Torej je povprečna stopnja dohodnine 0%.
Povejte mi, če razmišljam prav, ker program mi obračuna 16% dohodnine od celega zneska regresa. Mogoče sem spregledala kakšno nastavitev. Kdo ima prav?
Povejte mi, če razmišljam prav, ker program mi obračuna 16% dohodnine od celega zneska regresa. Mogoče sem spregledala kakšno nastavitev. Kdo ima prav?