0,5 % dohodnine

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
myung
Novinec
Novinec

0,5 % dohodnine

Odgovor Napisal/-a myung »

Spet prosim za pomoč. Pred kratkim sem nekje bral, da imamo zavezanci oz. davkoplačevalci pravico, da sami odločimo, komu mora (naj) država izplača 0.5% naše dohodnine. Baje naj bi bil spisek društev in organizacij upravičenih do tega dela naših davkov dolg kar 79 strani in naj bi se dal najti na DURSu. Na njihovih e-straneh tega ne najdem. Raje bi videl, da tisti del lahko odstopim lokalnim gasilcem, kot pa, da ga "pustim" državi, ali bognedaj, da bi se do tega dela dokopala cerkev. Če kdo ve, kje se da videt ta seznam, prosim.
Lp vsem!
Myung
iris06
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a iris06 »

Čau!
Jaz sem ga vidla, dostopen pa je z te strani. Samo zanima me na podlagi česa sp določili seznam upravičencev, kateri je res dolg. Namreč naše društvo se ukvarja s športom in smo tudi pristojni v primeru naravnih nesreč posredovati. A mogoče ve kdo, kje lahko društvo vpišeš ali daš vlogo za upravičenca iz tega naslova.

link:http://www.ukom.gov.si/slo/seje-vlade/g ... enDocument

lp,
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

myung
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a myung »

Tudi mi imamo klub oz. društvo. Gre za modelarstvo. Vsekakor se s tem ukvarjamo neprofitno oziroma celo v izgubo (beri razbiti modeli), nekateri naši člani tudi tekmujejo (šport) v SLO merilu, pri vsem skupaj pa gre tudi za tehniško kulturo, kar tudi ni zanemarljivo, saj imamo mnogi od nas tudi svoje sinove, kateri se že seznanjajo z delovanjem in izdelavo prenekaterih komponent ter tehničnih in konstrukterskih rešitev. Zato bi se lahko reklo, da delujemo tudi v javno oz. družbeno (državno) dobro. Tako da, če ima kdorkoli pameten nasvet, kako urediti zadevo pravnoformalno? Vsak pameten predlog je vsekakor izredno dobrodošel.
Lp! Myung

p.s. Vse kar leti enkrat tudi pristane. Včasih tudi pade!
Odgovori