želja po znanju iz računovodstva

Pogovor o raznih seminarjih, izobraževanjih, izpopolnjevanjih

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
ninja
Nov član
Nov član

želja po znanju iz računovodstva

Odgovor Napisal/-a ninja »

Pozdravljeni,

najdla sem tale forum, ki mi bo načeloma prišel zelo prav. Hkrati se pa obračam na vse vas in vas prosim za pomoč.

Rada bi se spoprijela z izzivom v računovodstvu, zato bi potrebovala par informacij. Načeloma imam že nekaj znanja iz tega področja, vendar če se želim lotiti na svoje rabim veliko več znanja in seveda tud kak nasvet izkušenih bi mi prišel zelo prav. Nekako si želim v prihodnosti voditi računovodstvo družinskega podjetja in mogoče še kake male firmice zraven, vendar ne vem kje in kako se naj lotim, da bi prišla čimprej na "zeleno vejo".

Mi lahko pomagate z nasveti kaj in kako oz. kam se naj obrnem oz. mogoče mi daste kake linke za koristne informacije oz. za take kjer zveš čim več na enem mestu-sem pristaš hitrega in kakovostnega oz. čim več v čim krajšem času čim bolje :)

se zahvaljujem in upam, da bom lahko kako info tudi kdaj vrnila
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Obstaja mnogo izobraževalnih ustanov, kjer vas lahko izobrazijo za računovodje, tako so to višje, visoke strokovne šole, enoletna in nekajmesečna izobraževanja... . konkretnih ustanov vam ne smemo navajat (prepoved propagiranja na forumu).

Najblje pa je učenje iz prakse, katera pa vi nimate. Pred leti sem tudi sam tako začel. A imel sem srečo, ker mi je računovodkinja, ki je pred tem vodila to podjetje bila ob marsikateri dilemi v pomoč. A je to podjetje šele pričelo z dejavnostjo, ali vi le prevzamete računovodstvo. V kolikor vi prevzemate, je to lažje, ker se iz dokumentacije marsikaj naučite. To leto je po svoje za tak način "smotano", ker se uvajajo novi SRS (priporočam vam jih!). Jaz bi vam svetoval, da za začetek poprosite za pomoč izkušenega računovodja oziroma računovodski servis. Če boste imeli dovolj volje in veselja, ne vidim razloga, da vam ne bi uspelo.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
ninja
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a ninja »

hvala lepa za info......

sej načeloma je tko, da sem se že na faxu učila računovodstvo, tko da nekaj pojma imam in tud srs-je nekako že poznam.....

predvsem sem malce zmedena, ker bi blo to podjetje čisto na novo ustanovljeno in nimam načeloma nobene podlade se za učit.......s fantom se nekaj lotevava z enim poslom in si želiva delati pod isto streho in bi lahko tudi sama s popoldanskim delom pri računovostvu nekaj prispevala.....načeloma nimam bolj malo znanja, ampak me predvsem bega to, ker se mi zdi da je polno enih "cak", ki pa jih vi že poznate oz. najbrž vse na kar je potreben biti pozoren nekje objavljeno......

ampak kot pravim zmage so na strani pogumnih in si pravim "le veselo na delo"........ 8)

pa mogoče še nekaj......bi šla na kako izobraževanje, ampak imam s temi izobraževalnimi ustanovami bolj slabe izkušnje, ker je velikokrat tako, da poberejo preveč denarja za premalo znanja......in si mislim, zakaj pa bi metala denar stran za nekaj za kar že znam..... :wink:
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Ravno zato vam vsaj za začetek in za zaključke let (vsaj na začetku), da poiščete pomoč računovodja.

Lahko vas potočlažim, da nikoli ne znaš vsega in se vedno učiš. Kljub letom prakse, se pojavljajo dileme. Ena od možnosti razreševanje teh dilem je tudi ta forum :spomezik: .
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Svoje mnenje delim z Mirkovim. Teoretično znanje ste pridobili, le še v prakso ga morate spraviti. Ker sta oba začetnika, tako firma, kot vi, ki boste delali za to firmo, in ker se bliža konec leta, ko bo potrebno sestaviti končna poročila, je še najbolje, da se povežete s kakšnim servisom v vašem kraju; prepričana sem, da bo vsakdo vesel kakšne poceni pomoči, vi pa boste imeli priložnost marsikaj videti in se učiti na praktičnih primerih, ki jih bo ravno v tem obdobju precej. Če pa to ne pride v poštev, lahko posamezne poslovne dogodke opišete na tem forumu, saj se vedno najde kdo, ki vam bo odgovoril in napisal potek knjiženja,......
Bel-Tirid
Novinec
Novinec
Kraj: Bled

Odgovor Napisal/-a Bel-Tirid »

Prijavil sem se na forum z podobnim namenom kot ninja. Imamo družinsko podjetje in z učenjem vsega v podjetju, sem prišel do faze računovodstva.

Imam narejeno ekonomsko šolo, časa in volje za nadalnje študiranje nimam, zato me zanima kaj mi najbolj priporočate da naredim.

Nameravam se vspisati na mesečni tečaj računovodstva na Bledu, ali je bolje 5 dnevni računovodski tečaj v Ljubljani.

Sem v dilemi, ali je boljše hitro učenje ali počasno.
Bom sploh imel kaj pojma ko pridem iz mesečnega tečaja, ali je vse praksa?

Hvala že vnaprej.
Imate zelo kvaliteten forum :D
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Pozdravljeni!

Če nimate volje in ne časa za nadaljnji študij in pri tem mislite na fakultetni študij, potem je pridobivanje znanja preko kvalitetnih tečajev tudi eden izmed načinov nabiranja znanja za življenje. Ekonomska predizobrazba vam daje osnovno znanje o knjigovostvu in delno o računovostvu. To teoretično znanje je potrebno nadgrajevati s praktičnim izkušnjami, ki jih pridobimo z delom. Takšno pridobivanje pa je lahko različno. Najboljša varianta je operativno delo ob asistenci izkušenega, strokovnega računovodje ter dodatno teoritično pridobivanje znanja s tečaji, predavanji in podobno.

Kje boste največ pridobili: po moje na dvoletnem izobraževanju za naziv računovodje. Študirate lahko tudi preko spleta - na daljavo. In ker boste med študijem tudi že operativno spoznavali določena področja, bo tudi učenje lažje. In kar je najpomembneje: to znanje boste lahko kasneje uporabili tudi drugod, ne samo v družinskem podjetju.

LP
Odgovori