Videonadzor

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
LV
Nov član
Nov član

Videonadzor

Odgovor Napisal/-a LV »

Spoštovani!

Ali mi lahko kdo svetuje ali za naveden primer rabim sprejetje Pravilnika o videonadzoru.
Stanje je sledeče: v trgovini imamo več kamer, ki pa ne snemajo, ampak služijo zgolj preventivi. Tako se videonadzor ne snema, vendar je pred vstopom v trgovino na vratih opozorilo, da se izvaja video nadzor. In kolikor poznam ZVOP-1, zaradi tega, ker se ta videonadzor ne snema, tudi ne nastane zbirka osebnih podatkov in tega ZVOP-1 ne ureja. Ali glede na navedeno menite, da bi bilo potrebno kljub vsemu sprejetje internega Pravilnika o videonadzoru? In kaj naj bi potem ta pravilnik vseboval?
Hvala že vnaprej in LP
3739
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a 3739 »

Tudi jaz se ukvarjam z isto problematiko. Pa bom zelo hvalažna za kakršen koli namig.

Mi smo prej sicer naredili pravilnik o varovanju osebnih podatkov. Samo takrat smo imeli samo podatke v pisarni. Sedaj se je pojavil pa še video nadzor v trgovini.
Ella
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a Ella »

Pravilno ste ugotovili, da ne nastane zbirka podatkov, ki bi jo bilo potrebno prijaviti, saj uporabljate t.i. "podaljšano oko" za nadzor kupcev. kljub temu jih morate na predpisan način na to opozoriti (torej pri vstopu v nadzorovano območje z opozorilom ter telefonsko številko).
Najbolj smiselno se mi zdi, da tudi to vključite v pravilnik o varovanju osebnih podatkov, kjer v enem izmed členov omenite tudi ta videonadzor.
Po moje v drugem primeru ne bo narobe, če sprejmete in objavite spremembo Pravilnika in na ta način naknadno vključite videonadzor.
Odgovori