plačevanje "na roko" študentom

Moderator: Mirko Zbačnik

Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Veliko sem imel opraviti s študenskimi servisi, zato vem, da mora (naj bi obstajala) biti med podjetjem in servisom pogodba. A žal poslujejo kljub temu, da teh ni. Jaz bi najprej povprašal na servis. Če ti niso dobili potrjene priloge k napotnici (potrdila), bi se obrnil še na podjetje. Ko servis izda račun, je na njem rok plačila. V kolikor se tegapodjetje drži, je tu zamude najmanj 8 dni. Nato lahko tudi servis ne plača takoj. Na potrdilu je navadno tudi navedek, da poem nakažejo sredstva študentu skladno z zakonodajo.

Je že orpavila - in kaj je izvedela?

Poizvedee naj pti (v kolikor je že, ponovno) pri vpletenih straneh, najprej na servisu, nato na podjetju.

Večja je verjetnost, da se zatakne pri delodajalcih... vseh sort jih je .....
Zadnjič spremenil Mirko Zbačnik, dne 13 Apr 2007, 14:21, skupaj popravljeno 1 krat.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nina »

Podjetje se izgovarja na servis.

Najprej "niso dobili napotnice" - ampak ta servis je prevelik in premočen, da bi si lahko privoščil takšno "šlamparijo", potem so jo dobili in "bo drug teden in bo drug teden", zdaj pa spet čakajo, da jim študentski servis nekaj pošlje ...
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Jaz bi napotnico poslal (magari če je stotič), tokrat s povratnico! Nadalje bi postopal striktno na grožnji tožbe oz. izvržbe.

Z nekaterimi delodajalci je križ, stalno se jim nekaj izgulja. Ampak pravilomavedno istim in to ravno prava stvar. :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori