Obračun plače - pomoč !

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
prometel
Nov član
Nov član

Obračun plače - pomoč !

Odgovor Napisal/-a prometel »

Pozdravljeni,

Imam en problem. V službi (javna uprava) so se mi že 3x zaporedoma zmotili pri obračunu plače (narobe obračunan količnik, dodatek za delovno dobo,...). Ker zdej sploh ne vem, koliko bi mora dobiti plačila v posameznem mesecu se obračam na vas. Na spletni strani Računovodja.com je možen obračun plače, vendar ne morem dodati bolniške in drugih podobnih stvari, ki spremenijo obračun mesečne plače.

V službi so mi delali tudi neke poračune, vendar se ne znajdem popolnoma nič iz plačilnih list, ki sem jih prejel.

Prosim vse, ki bi mi lahko v svojem rač. programu obračunali plačo za tri mesece posebej (jan-mar), da vem koliko bi moral dobiti in videl točno razliko koliko sem dobil izplačanega, da razliko še terjam v naslednjem mesecu.

Spodaj prilagam podatke za posaezen mesec, v obliki mesečne bruto plače in podatek o dopustu oz. bolniški:

JANUAR 2007:

Bruto plača = 1.120,74 EUR (vključuje osnovni količnik, dodatke,...)
Bolniška v januarju 2007 = 3 dni

FEBRUAR 2007:

Bruto plača = 1.120,74 EUR (vključuje osnovni količnik, dodatke,...)

MAREC 2007:

Bruto plača = 1.289,27 EUR (vključuje osnovni količnik, dodatke,...) - v tem mesecu sem zaradi napredovanja imel višjo plačo.

Hvala vsem za vašo pomoč.

Lep dan vam želim še naprej.
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Iz teh podatkov lahko neto plačo izračunate tudi sami. Mislim, da je težava oz.dilema, ki jo imate, v izračunu bruto plače. Če želite, da vam bo kdo izračunal pripadajoči bruto, je potrebnih več podatkov: količnik osnovne plače, skupen količnik dodatkov, ki jih imate v pogodbi ali sklepu, ter podatek o višini del.dobe. Za obračun bolniške je potrebnih še malce več podatkov (tudi v internih aktih vaše organizacije lahko preverite, kaj je osnova za obračun in kolikšen odstotek vam pripada glede na vrsto boln.odsotnosti).
Menim, da je še najbolje, da se še enkrat oglasite na oddelku za obračun plač in se dogovorite, da vam plačilno listo razložijo tako, da bo jasno, kaj ste dobili in kdaj so kaj poračunali. Ali pa dopišite podatke, ki sem jih prej omenila; vedno se najde kdo, ki ima čas za izračun.
prometel
Nov član
Nov član

dodatni podatki

Odgovor Napisal/-a prometel »

Hvala za opozorilo. Ja jaz sem kar količnik in W količnika izračunal, da sem dobil bruto, čeprav je drugačen vsak mesec glede na št. obveznih ur kajne?

Dopolnjeni podatki (za januar - delovna obveznost je 184 ur in februar - delovna obveznost je 160 ur):

Osnovni količnik 3,6
Dodatki na količni 1,05 + 0,15 količnika
Dodatek na delovno dobo 1,0%
Bolniška pripada v višini 90% (3 dni v mesecu januarju).
W količnika 231,75 EUR

Za marec - delovna obveznost je 176 ur:

Osnovni količnik 4,32
Dodatki na količni 1,05 + 0,15 količnika
Dodatek na delovno dobo 1,0%
W količnika 231,75 EUR

Upam, da je sedaj dovolj podatkov za obračun.

Hvala vsem za pomoč.
Odgovori