Hvala in lep vikend želim
članarina obrtni zbornici
Moderator: Mirko Zbačnik
Za članarino OZS dobimo račun, za članarino Območni obrtni zbornici pa le položnico, enako za Sklad za izobraževanje delavcev. Zdi se mi prav, da bi nam vsi omenjeni pošiljali Račun, ki bi bil pravilna osnova za knjiženje, ravno zaradi tega prihaja do dvomov. Omenjeni spadajo tudi v oprostitev plačila DDV-ja. Ali je torej pravilno, da jih knjižimo med vse ostale prejete račune?
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Jaz bi jih dal na "nepotrebne"
, a davčno priznane stroške drugih storitev konta 419.
Zakonsko neskladje
P.S.: Po mnenju mnogih je članstvo v zbornicah res nesmisel, a nekaterim je v pomoč. Stvar posameznika.
Zakonsko neskladje
P.S.: Po mnenju mnogih je članstvo v zbornicah res nesmisel, a nekaterim je v pomoč. Stvar posameznika.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Za članarino OZ dobimo račun. Na njem sta zajeti obe članarini, tako tista za Obrtno zbornico Slovenije, kot tudi za območno obrtno zbornico.
Ne vem, ali imamo na različnih koncih Slovenije tako različne načine plačevanja raznim institucijam. To bi morali enkrat razčistiti, saj je Slovenija tako majhna, da bi po moje lahko imeli nek enoten sistem.
Ne vem, ali imamo na različnih koncih Slovenije tako različne načine plačevanja raznim institucijam. To bi morali enkrat razčistiti, saj je Slovenija tako majhna, da bi po moje lahko imeli nek enoten sistem.
DECO