blagajniški prejemek - POMOČ NUJNO

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
fallenangel
Začetnik
Začetnik

blagajniški prejemek - POMOČ NUJNO

Odgovor Napisal/-a fallenangel »

Pozdravljeni

verjetno se pojavljam z najbolj osnovnim vprašanjem ki je mogoče vendar smo v službi v konfliktu in res ne vemo kako in kaj narediti...
pri podjetju, ki se ukarja s prodajo trgovskega blaga tudi s kartičnimi prenosi, računi ki bodo plačani v prihodnje (poleg gotovine seveda). Vprašanje je sedaj sledeče:

na dnevnem iztržku je jasno prikazan celoten promet v določenem dnevu in je tako tudi prav, problem pa se pojablja pri blagajniškem prejemku saj smo v dilemi ali se mora na blagajniški prejemek poleg gotovinskih vplačil vpisati tudi plačila, ki bodo prejeta v prihodnje oz. kartice?... kako v tem primeru potem prikazati blagajniški izdatek v kolikor je to potrebno saj sem mnenja, da se kartična plačila že sama po sebi tako ali tako knjižijo preko bančnih izpiskov in dejanko gotovina ni prišla do blagajne....

prosila bi za razjasnitev... saj sem res že obupana (pa taka osnovna stvar :( ......... )
lunatika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a lunatika »

Kar ni gotovina, seveda ne gre na blagajno. Morate pa imeti neko drugo evidenco za kartice, kot ste jo včasih imeli za čeke. Na osnovi dnevnega iztržka se poknjižijo vsi prihodki in DDV (76, 26), na drugi strani na konto 1000 gotovina, za razliko pa imejte prehodni konto (npr. 165), ki vam predstavlja terjatev do izdajatelja kartice.
fallenangel
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a fallenangel »

no sej moja logika je tudi taka bila... in nimam niti njmanj pojma zakaj je prišlo sploh do take zmede c.c.c.c. bz. skratka hvala za potrditev... :) bom lažje spala :)
Odgovori