Dnevnica Kitajska

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
mjm
Nov član
Nov član

Dnevnica Kitajska

Odgovor Napisal/-a mjm »

prosim če mi lahko kdo pove koliko znaša dnevnica za Kitajsko in Hon Kong.
Hvala in lep sončen dan še naprej.
zmajci
Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nina »

jurek
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a jurek »

In potem? :D
Kitajske ni na seznamu.
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Jaz bi uporabila podatek "druge države", saj je bilo že prej tako, da vseh držav ni bilo na seznamu.
mjm
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a mjm »

sem našla znesek v usd, pa ne vem če velja, saj so vse druge spremenili v eur
zmajci
mjm
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a mjm »

a niso to dnevnice za negospodarske dejavnosti?
zmajci
lunatika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a lunatika »

To že, ampak uredba, ki velja za pravne osebe, napotuje na obračun tujih dnevnic po uredbi za negospodarsto.

Nekateri zneski so še vedno v USD - to ni napaka.
MARJETICAVA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a MARJETICAVA »

Meni tudi to ni jasno. S katerim stavkom napotuje na obračun dnevnic po uredbi za negospodarstvo?

V uredbi piše, da dnevnice določa predpis Vlade Republike Slovenije, v Ur.l. 16/2007 - priloga k Uredbi pa se sklicuje na uradne liste, ki nimajo veze z gospodarstvom? Jaz obračunavam dnevnice za tujino na podlagi priloge iz stare uredbe in tako (kolikor sem druge kontaktirala) tudi moji znanci.
Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nina »

jurek napisal/-a:
In potem? :D
Kitajske ni na seznamu.
Kot so vam že pojasnili, so na seznamu "druge države" ...
lunatika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a lunatika »

MARJETICAVA napisal/-a:Meni tudi to ni jasno. S katerim stavkom napotuje na obračun dnevnic po uredbi za negospodarstvo?

V uredbi piše, da dnevnice določa predpis Vlade Republike Slovenije, v Ur.l. 16/2007 - priloga k Uredbi pa se sklicuje na uradne liste, ki nimajo veze z gospodarstvom? Jaz obračunavam dnevnice za tujino na podlagi priloge iz stare uredbe in tako (kolikor sem druge kontaktirala) tudi moji znanci.
Ne, poglejte Uredbo o višini povračil stroškov v zvezi z delom in drugih dohodkov, ki se ne vštevajo v davčno osnovo v Uradnem listu 140/2006:

http://www.uradni-list.si/1/kazalo.cp2?urlid=2006140

4. člen uredbe pravi:

(2) Če traja službeno potovanje v tujini nad 14 do 24 ur, se v davčno osnovo dohodka iz delovnega razmerja ne všteva dnevnica do višine zneska, ki je za posamezno državo oziroma območje določen v predpisu Vlade Republike Slovenije, ki ureja povračila stroškov za službena potovanja v tujino (v nadaljnjem besedilu: predpis Vlade); če traja službeno potovanje v tujini nad 8 do 14 ur, se v davčno osnovo ne všteva dnevnica do višine 75 odstotkov zneska iz predpisa Vlade; če traja službeno potovanje v tujini nad 6 do 8 ur, se v davčno osnovo ne všteva dnevnica do višine 25 odstotkov zneska iz predpisa Vlade.

Torej je 'neobdavčena' tuja dnevnica do višine, kot jo Vlada RS predpiše za delavce v državnih organih. Ta ureditev ni nova, je že bila uporabljena v povezavi s starim zakonom o dohodnini.
Odgovori