DDV -STORITVE III. DRŽAVA
Moderator: Mirko Zbačnik
DDV -STORITVE III. DRŽAVA
Iz Bosne smo prejeli račun za prevoz blaga relacija bosna - slovenija. datum računa 31.7.2004, plačano v avgustu.Zanima me, kdaj prikažem DDV v obrazec v VII. ali VIII. mesecu.
lep dan želim, hvala za odgovor
nadja
lep dan želim, hvala za odgovor
nadja
Nadja,
zdaj ste me pa zmedla. Če preberem 12. člen ZDDV (osebe ki morajo plačati DDV) piše da se DDV plača samo od storitev ki so opravljene v Sloveniji. Torej, po moji presoji gre samo za prevoz po Sloveniji. če gre za prevoz blaga, so vam DDV od prevoza do SLO meje obračunali že na carini. Morda sama preberete ZDDV 12. člen. O evidentiranju dobav tujcev je nekaj napisano tudi v IKS7 str. 41, točka 5.8.
LP,
Janja
zdaj ste me pa zmedla. Če preberem 12. člen ZDDV (osebe ki morajo plačati DDV) piše da se DDV plača samo od storitev ki so opravljene v Sloveniji. Torej, po moji presoji gre samo za prevoz po Sloveniji. če gre za prevoz blaga, so vam DDV od prevoza do SLO meje obračunali že na carini. Morda sama preberete ZDDV 12. člen. O evidentiranju dobav tujcev je nekaj napisano tudi v IKS7 str. 41, točka 5.8.
LP,
Janja
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal rina</i>
<br />Nadja,
LP,
Janja
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
----------------------------------------------------------------------
Janja, hvala vam za pomoč.
lp Nadja
<br />Nadja,
LP,
Janja
----------------------------------------------------------------------
Janja, hvala vam za pomoč.
lp Nadja
-
febo
-
Gost
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal febo</i>
<br />Če vam prevozno storitev opravi podjetje iz BiH morate kot prejemnik storitve obračunati DDV za del poti opravljen po Sloveniji (obračun DDV rubrike 35 in 46).
LP
Hvala za pomoč. LP
<br />Če vam prevozno storitev opravi podjetje iz BiH morate kot prejemnik storitve obračunati DDV za del poti opravljen po Sloveniji (obračun DDV rubrike 35 in 46).
LP
Hvala za pomoč. LP