Programska oprema po elektronski poti
Moderator: Mirko Zbačnik
Programska oprema po elektronski poti
Pozdrav
Če kupim program po elektronski poti iz USA za 100$ oni nimajo davka na tako storitev. Ali je res da moram Sloveniji v tem primeru plačati 20% DDV, čeprav sem program naročil iz ZDA po elektronski poti?
Jerry
Če kupim program po elektronski poti iz USA za 100$ oni nimajo davka na tako storitev. Ali je res da moram Sloveniji v tem primeru plačati 20% DDV, čeprav sem program naročil iz ZDA po elektronski poti?
Jerry
Saj moje mnenje je tudi, samo se mi zdi butasto, da je na nekaj, kar v ZDA ni obdavčeno sploh plačati davek Sloveniji, ki nima veze s to storitvijo. Samo kot razumem se elektronske storitve zgodijo v državi, v kateri je prejemnik, zato je potrebna samoobdavčitev, če pa gre za izven EU pa ni pravice do odbijanja davka, torej efektivno jaz kot naročnik plačam davek...
Se mi je zdelo pa tako neumno, da bi bilo tako, da sem raje vprašal
Se mi je zdelo pa tako neumno, da bi bilo tako, da sem raje vprašal
Moje razmišljanje glede obitka DDV pa je, da si ga lahko odbijete in sicer na podlagi , 1.odst. 67.člena ZDDV-1 (točka F) in 4.in 5. odstavka 107.člena PZDDV-1.(v kolikor imate pravico do odbitka DDV)
Kot sem že zgoraj navedla je to zgolj moje razmišljanje in razumevanje zakona. Sama takega primera še nisem imela.
Morda pa se bo oglasil še kdo, ki je imel že izkušnje s tem.
Lep pozdrav.
Kot sem že zgoraj navedla je to zgolj moje razmišljanje in razumevanje zakona. Sama takega primera še nisem imela.
Morda pa se bo oglasil še kdo, ki je imel že izkušnje s tem.
Lep pozdrav.
marea