obračun plače in porodniška

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
papiga
Novinec
Novinec

obračun plače in porodniška

Odgovor Napisal/-a papiga »

Zdravo,

morda mi lahko kdo pomaga, saj sem v rahli dilemi. Zaposlena sem pri s.p.-ju in sama delam obračun plače - zanima me sledeče:

1. v katerem primeru se akontacija dohodnine ne obračuna? če je npr. znesek osnove tako nizek (zaradi majhnega števila ur)?

2. z 18.5.2007 nastopim porodniški dopust, pogodba o zaposlitvi mi preneha 24.5.2007. Kaj mora delodajalec 18.05. (oziroma 17.05.)naredit? Ali je potrebno na ZPIZ-u naredit odjavo? Ali me bo CSD avtomatsko prijavil? Kaj pa ko poteče pogodba, pa bom takrat že na porodniški, mora delodajalec takrat kaj uredit na ZPIZ-u?

3. Kako naj obračunam majsko plačo? Do vključno 17.05.? Se pravi, da prispevke poravnam do tega datuma ali do datuma izteka pogodbe (24.05), kom bom pa dejansko že v porodniški.

4. ali so te sklicne številke še prave? PIZ: 48752657-20311
zdravstvo: 48752657-20320
ostali prispevki: 48752657-20303
in pa TRR, kamor vse to nakažem: 01100-8460400367

Najbrž sem zelo zmedeno napisala. Hvala za odgovore in lep dan vsem še naprej.

Aja, če ne bi bilo spletne strani Računovodja pa sploh ne vem, kako bi si plačo lahko izračunala :oops: . Res ogromno pomembnih podatkov. Pohvale ustvarjalcem!!!!!

Lp, Papiga
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a katrijn »

1. da, kadar je znesekbruto plače prenizek, se akontacija ne obračuna
2. obračun se naredi do dneva ko nastopite porodniški dopust, se pravi v vašem primeru do 17.5. Glede odjave pa sem tudi jaz malo v dilemi, vendar mislim, da delodajalcu ni potrebno narediti nič, v kolikor je tudi v prijavi na ZPIS napisal, da je pogodba sklenjena za določen čas.

4. ali prvič izplačujete plačo? Če ne, potem so računi in sklici enaki kot do sedaj, če da, pa preverite pri vašem referentu, če so sklici pravilni.

Želim vam vso srečo z novim družinskim članom
papiga
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a papiga »

Iskrena hvala katrijn !!!! Res ste vredu, da ste mi razjasnili pojme in pregnali dvome.
Odgovori