Dopust in bolniška

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
mastr
Nov član
Nov član

Dopust in bolniška

Odgovor Napisal/-a mastr »

Imamo zaposlenega, ki je bil na bolniški 2 meseca. Nato mu je komisija odobrila 4 ure bolniške. Delavec se je odločil, da bo koristil dopust za ostale 4 ure. Zanima me, ali je prav, da mu za april obračunam 8 ur praznik, 80 ur dopust in 80 ur bolniška. Hvala in lep dan.
pikcaa
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a pikcaa »

Mi smo v takem primeru obračunali ure-torej 76 ur dopusta in 76 bolniške(v aprilu je bilo 16 ur za praznika)-vse je odvisno kako imate koriščenje dopusta opredeljeno v vaših internih aktih, in sicer ali se mu lahko obračuna po urah ali po dnevih.
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Ampak če je bil cel mesec na bolniški, se mu šteje 4 ure praznik, 4 ure bolniška, ker sta bila 2 praznika je to skupaj 8 ur praznikov. Mastr, bo že prav kot ste napisali.
mastr
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a mastr »

Najlepša hvala Lotica za odgovorin potrditev mojega razmišljanja. Zanima pa me še, kako se v tem primeru šteje dopust. ali to pomeni, da je delavec porabil 80 ur dopusta. Ali je to 10 dni ali 20 dni dopusta? Ali lahko dopust koristiš po urah?
kvrcko
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a kvrcko »

Zanima me ali je res pravilno, da se delavcu, ki je na bolniški obračuna ure praznika.
Jaz mu vedno plačam bolovanje. Prosim za odgovor.

Lp,
Tina
kvrcko
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a kvrcko »

Aja, pozabila sem reči kakšno še glede dopusta. Dopust nam je določen v dnevnih. to pomeni, da če je delavec na dopustu 10 dni je to 10 dni, po koliko ur pa je stvar delovnega časa.

Lp,
Tina
Odgovori