Pozdravljeni,
imam precej problemov s strankami, ki ne plačujejo računov za moje opravljene storitve.
Primer - stranki je valuta plačila pretekla novembra lani, z njimi imam podpisano pogodbo, v kateri piše da morajo račun plačati v roku 8 dni od prejema. Preteklo je že pol leta. Poslal sem jim opomine, poklical po telefonu itd. Vedno imajo neke izgovore in rečejo, da bodo naslednji teden plačali. Predlagali so celo na več obrokov in sem se strinjal. Seveda niso nič plačali. Zadnje mesece se pa sploh ne oglašajo niti na telefon niti na email.
Kaj je za narediti v takšnem primeru?
Teh primerov imam več in celotno moje poslovanje je oškodovano zaradi tega.
LP
Neplačevanje računov za opravljene storitve
Moderator: Mirko Zbačnik
Zanima me, če obstaja legalna pot za to in kakšen je postopek, ne črnogorci 
Problem je, ker zaradi teh neplačnikov nimam dovolj pretoka denarja in ne morem plačevati mojih računov oz. se moram zadolževati zaradi njih. Če grem v trgovino, ne dobim kruha brez da bi plačal!
Kako je v tej balkanski državi poskrbljeno za to plačilno nedisciplino???
Problem je, ker zaradi teh neplačnikov nimam dovolj pretoka denarja in ne morem plačevati mojih računov oz. se moram zadolževati zaradi njih. Če grem v trgovino, ne dobim kruha brez da bi plačal!
Kako je v tej balkanski državi poskrbljeno za to plačilno nedisciplino???
Glede na to, da nimate s tem izkušnje, bi bilo po moje najbolje stopiti do odvetnika, da vam naredi predlog za izvršbo. Seveda bi lahko to naredili sami, vendar ni tako preprosto za nekoga, ki o tem ne ve ničesar. Greste k odvetniku, s seboj prinesete račun, na podlagi katerega terjate znesek. Vse ostalo bo naredil odvetnik. Seveda najprej je dobro, da na strani Banke Slovenije preverite, če ima podjetje oz. s.p. blokiran račun
http://www.bsi.si/orodja/register-trans ... MapaId=597
vpišete ime firme ali davčno in vidite,če je z rdečo napisano R pod nep.obv., Če je, potem je blokirana firma ali podjetnik, potem bi bilo dobro, da prej na AJpesu preveriti, kako ta firma posluje, ali je blokirana samo trenutno, ali že dlje časa. Ker v primeru, da bo izvršba uspešna, potem boste dobili nazaj vrnjene stroške za odvetnika za vložitev izvršbe, če pa ne boste mogli izterjati denarja, potem boste seveda ob ta denar. Čas za vložitev izvršbe je 5 let od izdaje računa, vendar je dobro to naredil v roku 3 let, ker če gremo po črti zakona, potem lahko terjate obresti samo za dobo 3 let (seveda če dolžnik ugovarja). Če imate še kakšno vprašanje lahko kontaktirava tudi po telefonu, se bova lažje zmenila, vendar mi to napišete na zasebno sporočilo, da si ne bova dajala tukaj številk. OK SREČNO
http://www.bsi.si/orodja/register-trans ... MapaId=597
vpišete ime firme ali davčno in vidite,če je z rdečo napisano R pod nep.obv., Če je, potem je blokirana firma ali podjetnik, potem bi bilo dobro, da prej na AJpesu preveriti, kako ta firma posluje, ali je blokirana samo trenutno, ali že dlje časa. Ker v primeru, da bo izvršba uspešna, potem boste dobili nazaj vrnjene stroške za odvetnika za vložitev izvršbe, če pa ne boste mogli izterjati denarja, potem boste seveda ob ta denar. Čas za vložitev izvršbe je 5 let od izdaje računa, vendar je dobro to naredil v roku 3 let, ker če gremo po črti zakona, potem lahko terjate obresti samo za dobo 3 let (seveda če dolžnik ugovarja). Če imate še kakšno vprašanje lahko kontaktirava tudi po telefonu, se bova lažje zmenila, vendar mi to napišete na zasebno sporočilo, da si ne bova dajala tukaj številk. OK SREČNO
Re: neplačevanje računov
Cinematic,
napišite svojo telefonsko na e-mail cebeeelca@email.si. Imam zelo veliko izkušenj s predsodno in sodno izterjavo, morda vam lahko pomagam.
lp
napišite svojo telefonsko na e-mail cebeeelca@email.si. Imam zelo veliko izkušenj s predsodno in sodno izterjavo, morda vam lahko pomagam.
lp