Še enkrat regres - 4 ure

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Jasna
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenija

Še enkrat regres - 4 ure

Odgovor Napisal/-a Jasna »

Delavca smo zaposlili 16.04. za določen čas, za 6 mesecev, za 4 ure na dan. Ali mu pripada regres? Če DA, kakšen je delež regresa ki mu pripada in kdaj mu ga moramo izplačati glede na to da prej ni bil zaposlen in smo mi edini delodajalec?

Kdaj mu moramo izplačati regres (po preteku 6. mesecev???- 16.11., ali pred 01.07.), kaj se zgodi če avgusta prekine pogodbo o zaposlitvi?

Za vse informacije se vam strašansko zahvaljujem!
Jasna
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Vse je odvisno, ali mu je delovno razmerje potekalo tekoče, brez prekinitev. V koikor je bil pred zaposlitvijo pri vas vsaj kakšen dan na zavodu, mu pripada sorazmeren del, za šest mesecev. to, da dela le 4. ure ne igra vloge v višini dopusta.
Poglejte sem: http://www.racunovodja.com/forum/viewtopic.php?t=19440

Niste navedli "zgodovino" njegove zaposlitve, in ali je v letošnjem letu morebiti že prejel kaj regresa.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nina »

Mirko, prej ni bil zaposlen ...
Jasna
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenija

Odgovor Napisal/-a Jasna »

Hvala za trud.

Delavec je bil pred zaposlitvijo pri nas, izredni študent in je delal preko študentskega servisa, na zavodu pa ni bil prijavljen.

Hvala že v naprej!
Jasna
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Da, res sem spregledal... (nina, hvla za opozorilo).

Delavcu pripada v primeru, dokler ne izpolni dobe 6. mesecev sorazmeren del dopusta in regresa za vsak izpolnjen mesec. Ko pa bo (če..) delovna doba presegla 6. mesecev, mu pripada regres v celoti pri delodajalcu, kjer izpolni ta pogoj.

Če bo prekinil pogodbo v avgustu, mu pripada sorazmeren del.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori